Επειδή ωστόσο, το πιο σημαντικό στην αντιμετώπιση του καρκίνου είναι η πρόληψή του, είναι σημαντικό να διατηρούμε τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους, να ασκούμαστε τακτικά, να καταναλώνουμε λιγότερο κόκκινο κρέας και περισσότερα ψάρια και πουλερικά και να βασίσουμε τη διατροφή μας στα προϊόντα της μάνας γης, στα φρούτα, στα λαχανικά, στα όσπρια και στο ελαιόλαδο.

Ταυτόχρονα με την υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών, είναι πολύ σημαντικό να κόψουμε τις συνήθειες που μας βλάπτουν: το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την άνευ όρων παράδοση στον… καναπέ, τα λιπαρά, τις επεξεργασμένες τροφές και τη ζάχαρη, το κόκκινο κρέας.

Τέλος, το καλύτερο δώρο στον εαυτό μας είναι ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος. Όσο πιο γρήγορα γίνει η διάγνωση ενός καρκίνου, τόσο πιο πιθανό είναι να τον ξεπεράσουμε εύκολα και γρήγορα. Ακόμη και μορφές καρκίνου που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ανίατες, έχουν μεγάλες πιθανότητες να αντιμετωπιστούν – ειδικά αν διαγνωστούν νωρίς. Το σώμα μας μιλά. Ας μην αγνοήσουμε τα μηνύματά του.

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Ακτινοθεραπεία - aktinotherapeia.gr