Γιατρός και ασθενής
Ένα σώμα, μια ψυχή

Από το 1905 ο Φρόιντ μίλησε για την «θεραπευτική συμμαχία ασθενή και γιατρού», για την συνειδητή συναινετική σχέση τους. Η συνεργασία του ασθενή είναι απαραίτητη και είναι χρέος των γιατρών να το πετύχουμε.

Ο ασθενής δεν είναι μία απρόσωπη μονάδα αλλά μία ξεχωριστή περίπτωση στην οποία σκύβω με ενδιαφέρον, προσαρμόζοντας στις δικές του αποκλειστικές ανάγκες τις γνώσεις και την  εμπειρία μας. Η εξατομικευμένη θεραπεία είναι η απάντηση της επιστήμης στο αίτημα βελτίωσης της ποιότητας της ζωής του ασθενούς, μετά την παράταση του χρόνου ζωής, η οποία εν πολλοίς επιτεύχθηκε. 

Υποδέχομαι τον ασθενή με καλή διάθεση και έτοιμη να τον αφουγκρασθώ επί της ουσίας. Προσπαθώ να είμαι προσιτή και κατανοητή για να τον κάνω να νοιώσει ασφαλής. Και ασφαλής θα νοιώσει μόνο όταν κατανοήσει με απλά λόγια, το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αλλά όχι σκληροί, αισιόδοξοι αλλά χωρίς να καλλιεργούμε ψεύτικες προσδοκίες. Να παραθέτουμε τα δεδομένα και να δίνουμε μια προσγειωμένη οπτική στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Οι ασθενείς, μας εμπιστεύονται απόρρητες πληροφορίες για τη ζωή και την υγεία τους τις οποίες οφείλουμε να διαχειριστούμε σε σεβασμό, διακριτικότητα και απόλυτη εχεμύθεια.    

Εστιάζω στην  ψυχολογική αλλά και η κοινωνική συνθήκη την οποία βιώνει ο ασθενής.  Σε αυτό το κοινωνικό κομμάτι εντάσσεται οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ασθενή, το οποίο αν είναι υποστηρικτικό, διευκολύνει  τη θεραπευτική διαδικασία. Χρειάζεται όμως ψυχολογική στήριξη για να ανταπεξέλθει στην συνθήκη έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει βρεθεί. 

Από τις καλύτερες στιγμές στην επαγγελματική μου διαδρομή είναι η επαφή μου με τους αποθεραπευμένους, που έρχονται να με συναντήσουν χρόνια μετά, με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που καθρεφτίζεται στα μάτια , πιστέψτε με ότι είναι η καλύτερη πληρωμή για την προσπάθεια μου. Με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που γνωριστήκαμε σε ώρες δύσκολες, ανέπτυξα σχέσεις κοινωνικές και φιλικές. 

Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Το ταξίδι που κάνουμε, μας καλεί να γίνουμε σοφότεροι και δυνατότεροι μέσα από τις δοκιμασίες που μας επιφυλάσσει… 

Ευχαριστώ από καρδιάς τους ασθενείς, που μου εμπιστεύθηκαν την υγεία τους. 

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη
Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής

Μαρτυρίες ασθενών

Για λόγους ιδιωτικότητας, απορρήτου και προσωπικών δεδομένων, έχουν κρυφτεί τα ονόματα των ασθενών.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΤΣΩΧΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ.

Αν και γνώριζα απο τον Φεβρουάριο 2021 ότι η ακτινοβολία στην περιοχή του προστάτη ήταν η πρώτη ενδεδειγμένη επιλογή θεραπείας μετά την διαγνωσμένη τοπική υποτροπή, σκεφτόμουν ότι η διακοπτόμενη ορμονοθεραπεία θα μπορούσε να προσφέρει μία εναλλακτική θεραπεία, γιατί θεωρούσα ότι η διαδικασία των καθημερινών επισκέψεων στο Νοσοκομείο για ένα διάστημα περίπου 2 μηνών, θα ήταν πολύ κουραστική και ψυχοφθόρα.

Αυτή η αρχική μου σκέψη ανατράπηκε πολύ γρήγορα, στις αρχές Μαίου 2021, μετά από την πρώτη προσωπική επαφή με την κυρία Κατσώχη, στο Ιατρείο της στο ΥΓΕΙΑ. Η Γιατρός αφου μελέτησε πολύ προσεκτικά τον ιατρικό μου φάκελο, μου εξέθεσε την επιστημονική της γνώμη, πάντα κάτω από το πρίσμα της ανθρώπινης προσέγγισης και του πραγματικού ενδιαφέροντος για την αντιμετώπιση του ιατρικού μου προβλήματος.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν πριν τον προγραμματισμό της διαδικασίας για την ακτινοβολία, η Γιατρός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου με άρτια επιστημονικό τρόπο, σαφήνεια, ρεαλισμό & ευαισθησία, κατανοώντας την δύσκολη θέση του ασθενούς.
Ήταν υποστηρικτική και ενθαρρυντική σε όλη την διάρκεια της θεραπείας και παράλληλα όταν έπρεπε έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους.

Δεν είχα πλέον κανένα ενδοιασμό, πήρα την απόφαση να προβώ στις ακτινοβολίες μα την κυρία Κατσώχη και μόνον. Θετικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε και το γεγονος ότι το μηχάνημα των ακτινοβολιών είναι τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και το περιβάλλον του ΥΓΕΙΑ (χώρος αναμονής κλπ.).

Επίσης, μου δόθηκαν από την Γιατρό οι κατάλληλες αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την διατροφή και την χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής & δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ.
Σχετικά με την καθημερινή προετοιμασία μου για τις ακτινοβολίες, προσπάθησα να ανταποκριθώ από την αρχή όσο το δυνατόν καλύτερα στις ξεκάθαρες οδηγίες από την Γιατρό. Όλες οι ακτινοβολίες έγιναν με την επίβλεψη της Γιατρού και πάντα υπήρχε ο προκαταρκτικός έλεγχος για το εάν η εικόνα στην περιοχή είχε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να εκτελεστεί η ακτινοβολία. Μόνον σε 3 φορές από τις 35 μέρες ακτινοβολίες δεν είχα κάνει επαρκή προετοιμασία, αλλά αυτό τακτοποιήθηκε πίνοντας λίγο νερό και περπατώντας στο διάδρομο. Ο κύριος Ανδρέας Σπηλιωτόπουλος (τεχνικός Χειριστής, Βοηθός της Γιατρού) ήταν εξαιρετικός, ακολουθώντας τις οδηγίες της Γιατρού.

Σε όλα τα ραντεβού γινόταν προσπάθεια από το τμήμα Ακτινοβολιών να μην υπάρχει αναμονή για την έναρξη της ακτινοβολίας ή να περιοριστεί στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα ο χρόνος παραμονής στο ΥΓΕΙΑ να είναι πάρα πολύ μικρός. Από τις πρώτες μέρες διαπίστωσα ότι ο χώρος αναμονής ήταν εξαιρετικός, οι κυρίες στην υποδοχή του Τμήματος ήταν πολύ καλές & ευγενικές και η κυρία Μαρκέλλα Πρόκου ήταν το ιδανικό υπόδειγμα της ιδιαίτερης γραμματέως της Γιατρού.

Οι μέρες πέρασαν και η διαδικασία από την μία δεν ήταν κουραστική και ψυχοφθόρα, από την άλλη εκτιμώντας πάρα πολύ την μεγάλη προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων, σκεφτόμουνα ότι άξιζε η διαδικασία της ακτινοβολίας γιατί έδινα στον εαυτό μου μία ευκαιρία να ξεμπερδέψω μία και καλή με την τοπική υποτροπή και το θέμα του προστάτη γενικά. Η εξοικείωση με την θεράπουσα Γιατρό, την Γραμματέα της και τον Χειριστή Βοηθό της ήταν τόσο μεγάλη που αισθανόμουνα μέλος αυτής της οικογένειας. Επιπρόσθετα και μετά την ολοκλήρωση των ακτινοβολιών η Γιατρός είναι πάντα διαθέσιμη για τυχόν ερωτήσεις, απορίες κλπ. κάτι που κρίνω ως ιδιαίτερα σημαντικό.

Δεν μου μένει παρά να εκφράσω την ειλικρινή εκτίμηση, ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τις δικές μου και όλης της οικογένειας μου προς την κυρία
Κατσώχη και την ομάδα της για την ολοκλήρωση των ακτινοβολιών με τον ιδανικότερο τρόπο. Σε ασθενείς με αντίστοιχο ιατρικό θέμα που πληρούν τις προϋποθέσεις, θερμά συστήνω την κυρία Δέσποινα Κατσώχη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας με τοπικές ακτινοβολίες.

Γιάννης Μαυροδημήτρης, 27/4/2023.

Καλημέρα τι κάνετε, σας αγαπώ πολύ πολύ, και σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Είστε ένας σπάνιος άνθρωπος.

Ήσασταν η μόνη που κατά την διάρκεια της θεραπείας μου αλλά και πρόσφατα στις 8/9 καταλαβαίνατε την μου συμβαίνει κάθε φορά, κάτι που δεν έβλεπαν οι άλλοι ή το θεωρούσαν ασήμαντο, με ενθαρρύνατε και μου προσφέρατε αυτό που χρειαζόμουν εκείνη την στιγμή.

Εύχομαι η Παναγία μας αλλά και η χάρη του Τιμίου Σταυρού που γιορτάζουμε σήμερα να σας προστατεύουν και να σας δίνουν υγεία ψυχική σωματική και πνευματική.

Και η Παναγία μας να χαρίζει σε σας και την οικογένεια ότι είναι το καλύτερο για τον καθένα σας!!!

 

Κατερίνα Λαζανάκη

17.09.22

———————————————————————————————–

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ/ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΗΣ

Η καθημερινότητα και ο αγώνας που δίνεις για ν’ ανταποκριθείς στις  υποχρεώσεις σου, συχνά δεν σου αφήνουν το περιθώριο για να σκεφθείς την υγεία σου. Νοιώθεις πως είσαι άτρωτη και πως όλα αυτά τα φοβερά που ακούς για ανθρώπους που πονούν και υποφέρουν, δεν σε αφορούν. Όταν λοιπόν φτάνει η στιγμή της αλήθειας και μαθαίνεις πως κι εσύ είσαι μία καρκινοπαθής, νοιώθεις τον κόσμο γύρω σου να καταρρέει. Συνειδητοποιείς πως τα τετριμμένα της ζωής δεν έχουν καμία σημασία. Ώρα ν’ ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Να του δώσεις την προτεραιότητα, να τον αγαπήσεις και να τον φροντίσεις. Να μην τον κάνεις πέρα για τις ανάγκες των άλλων. Τότε λοιπόν, ψάχνεις κάπου ν’ αγκιστρωθείς, έχεις την ανάγκη ν’ ακούσεις πως θα γίνεις καλά, αποζητάς τον επιστήμονα που θα σε πάρει από το χέρι και θα σε οδηγήσει στο ξέφωτο: στη θεραπεία και στη λύτρωση.

Αποφάσισα να εμπιστευθώ τη Δρα Κατσώχη. Σε ανύποπτο χρόνο, είχα μάθει από μία φίλη για το έργο της ως Πρόεδρος της ΑΚΟΣ. Είχα εκτιμήσει την προσπάθειά της ν’ αναδείξει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο και να βοηθήσει ογκολογικούς ασθενείς και αποθεραπευμένους. Την αναζήτησα γιατί στη μάχη μου, που ήθελα να έχω στο πλευρό μου, όχι μόνο έναν εξαίρετο επιστήμονα αλλά και έναν άνθρωπο που δεν θα χλεύαζε τους φόβους μου και θα μου έδινε όσο χρόνο είχα ανάγκη. Η Δρ. Κατσώχη δικαίωσε την επιλογή μου. Ποτέ δεν κοίταξε το ρολόι στη διάρκεια των συναντήσεών μας. Πάντα ήταν έτοιμη να μου εξηγήσει και να με οπλίσει με θάρρος και δύναμη. Σχεδίασε με ευθύνη την πορεία μου και την περπατήσαμε μαζί, βήμα το βήμα.

Τώρα που βρεθήκαμε στο ξέφωτο, θέλω να της πω ότι είμαι ευγνώμων που έκανε τον αγώνα μου και δικό της αγώνα. Έχει κερδίσει με το σπαθί της, ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, για την επιστημονική της ακεραιότητα και για την ζεστή και ειλικρινή συμπεριφορά της. Δεν με άφησε να φοβηθώ. Δεν με άφησε να αμφιβάλω. Δεν με άφησε να λιγοψυχήσω.

Εύχομαι ο Θεός να της δίνει δύναμη για να συνεχίσει!

Θα έχει πάντα την ευγνωμοσύνη μου

Ευγενία Γ.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ

Στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, ευάλωτοι δεν είναι μόνο οι ογκολογικοί ασθενείς αλλά και εμείς: οι άνθρωποι τους. Η οικογένειά τους, οι φίλοι που δεν δείλιασαν και στάθηκαν στο πλευρό τους, τα παιδιά τους και οι σύντροφοί τους.

Είναι μαρτύριο να ξέρεις πως ο άνθρωπός σου έχει να δώσει έναν μεγάλο αγώνα κι δεν γνωρίζεις πώς μπορείς να τον βοηθήσεις γιατί πολύ απλά δεν είσαι επιστήμονας. Είσαι λογίστρια, είσαι δασκάλα, είσαι πωλήτρια. Πώς μπορείς να του πάρεις τον πόνο; Πώς μπορείς να κάνεις πέρα τον δικό σου φόβο για να του μεταδώσεις δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία; Πώς μπορείς να γνωρίζεις τί συμβαίνει σε κάθε βήμα της πορείας; Ποιος θα σου λύσει τις απορίες και θα σου απαντήσει με υπομονή και ευγένεια;

Ο καρκίνος χτύπησε και το δικό μας σπίτι. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ήμασταν τυχεροί γιατί στάθηκε στο πλευρό μας όχι απλά σαν επιστήμονας αλλά σαν δικός μας άνθρωπος η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη. Στάθηκε μάνα και αδελφή μας αλλά και φύλακας άγγελος για τη μητέρα μας. Ήταν πάντα εκεί για να λύνει κάθε απορία μας και να μας ενημερώνει για την πορεία της. Της έδωσε δύναμη και την όπλισε με ψυχραιμία και απαντοχή. Τα καλά αποτελέσματα δικαίωσαν την επιλογή μας να της εμπιστευθούμε σαν επιστήμονα τον άνθρωπό μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς!

Η επιστήμη μπορεί να κάνει θαύματα. Όλοι όσοι ανεβαίνετε τον δικό σας Γολγοθά, να ξέρετε ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Αρκεί να έχετε στο πλευρό σας άξιους επιστήμονες που είναι παράλληλα και ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Με απέραντη αγάπη και εκτίμηση

Γλυκερία Π.

Αγαπητή μου ιατρέ, κυρία Κατσώχη,
Σας ευχαριστώ και γραπτώς εσάς προσωπικά και όλες και όλους τους συνεργάτες σας για την φιλική, και στοργική περίθαλψη, μέριμνα που δείξατε, δείξανε σε μένα αλλά και σε όλους τους ασθενείς (ήμουν και είμαι παρατηρητής, μπορώ να αναφέρω αρκετά παραδείγματα). Ίσως γι αυτό και είχαμε, (έχουμε) όλοι εμείς οι ασθενείς την αυτοπεποίθηση, (εγώ προσωπικά την απέκτησα από την πρώτη μας συνάντηση, στην οποία μου δώσατε την σιγουριά για την αποθεραπεία του καρκίνου μου με την μέθοδο της ακτινοθεραπείας), και έτσι απαντούσαμε στο τμήμα σας, του ορόφου 2, στην ερώτηση, πώς είστε κυρία, ή κύριε…; με την απάντηση μας: “ΚΑΛΑ, ευχαριστώ”, χωρίς να φαίνεται αυτό διόλου παράξενο. Θα στείλω την επόμενη εβδομάδα στον ιατρό μου κύριο Σιδηρόπουλο το έγγραφο σας, ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, και θα σας παρακαλούσα μόνο, πρώτα όπως μου κάνετε την διόρθωση της ημερομηνίας, έχω αρχίσει με την ακτινοθεραπεία στις 07.09.2020 και όχι στις 21.09. (Οι δόσεις είναι πάντως σωστές, έκανα τον πολλαπλασιασμό των ημερησίων δόσεων επί των 35 ημερών, και έβγαλα το ίδια συνολικά αποτελέσματα που αναφέρετε στο σημείωμα σας). Μπορείτε να μου το στείλετε με μέιλ, και όταν περάσω στις αρχές Νοεμβρίου από το νοσοκομείο σας να μου το δώσετε στο χέρι. Τέλος είχα καθημερινή φιλική επαφή και μπόρεσα και αντάλλαξα μια δυο κουβέντες προσωπικού χαρακτήρα με τις εξής κυρίες και κυρίους: Στην είσοδο: η κυρία Ντόρα και η κυρία Λία, Στην είσοδο του ακτινοθεραπευτικού χώρου: Η κυρία Αντωνοπούλου Στον ακτινοθεραπευτικό χώρο: Η κυρία Ρήγα, που μου έκανε και την αξονική για το προσομοίωμα του προστάτη μου. Η αγαπητή κυρία Ευαγγελία, η οποία με στοργή και χαμόγελο που δεν μπορούσε να το κρύψει κάτω από την μάσκα, με υποδεχόταν και μετά με καθησύχαζε ότι όλα πήγαν καλά. Αυτή η αγαπητή κυρία και ο αγαπητός κύριος Χαράλαμπος με τοποθετούσαν καθημερινά στην κλίνη του HALCYON, state of the art, μηχανήματος σας και χειρίζονταν το μηχάνημα σας. Θέλω να ευχαριστήσω και τον άνθρωπο που προγραμμάτισε το μηχάνημα με τις υποδείξεις σας κυρία Κατσώχη, ως ογκολόγος και ακτινοθεραπευτής. Υποθέτω ότι είναι η φυσικός κυρία Παρασκευοπούλου, επειδή μου είχατε πει ότι είναι το δεξί σας χέρι. Η κυρία Παρασκευοπούλου με είχε υποδεχθεί στην πρώτη ακτινοθεραπεία Last but not least, η ομάδα Κατσώχη. Εσείς, ιατρέ, μου, με την καθημερινή σας  παρακολούθηση και φροντίδα, δίδοντας το πράσινο φως και την υπογραφή σας πριν κάθε ακτινοθεραπεία, μαζί με την συνεργάτιδα σας ιατρό, την κυρία Βασιλική και την γραμματέα σας κυρία Βίκη. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ και σας χαιρετώ με αγάπη.

Λ.Ν.

23.10.20

———————————————————————————————–

Όταν πρόκειται για την υγεία μας πάντα ψάχνουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημά μας και πόσο μάλλον όταν αυτό ακούει στο όνομα καρκίνος. Ετσι και εγώ έψαξα ώστε να βρω Νοσοκομείο που να έχει στοχευμένα μηχανήματα για το πρόβλημά μου. Ετσι λοιπόν αποφάσισα να έρθω στο Νοσοκομείο Υγεία. Όταν μίλησα στο τηλέφωνο με την ιατρό κα Κατσώχη Δέσποινα για να κλείσω ραντεβού, ήταν τόσο κατατοπιστική και τόσο υπομονετική που αμέσως με κέρδισε. Είναι μία καταπληκτική γιατρός με πολύ εμπειρία που σε παρακολουθεί καθημερινά ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και με το χαμόγελό της σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και να ξεχνάς το πρόβλημά σου. Αλλά και όλο το Team, η κα Κορέντζελου, η κα Τσαούση, που πλαισιώνουν την κα Κατσώχη, σου δίνουν την σιγουριά ότι η υγεία σου βρίσκεται σε καλά χέρια.

Μ.Μ.

01.10.20

———————————————————————————————–

Αισθάνομαι την υποχρέωση και μέσω αυτής της δυνατότητας επικοινωνίας να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά την Δρ. κυρία Δέσποινα Κατσώχη για την άψογη συμπεριφορά της, κατά την διάρκεια της θεραπείας μου, ενημερώνοντάς με αλλά και στηρίζοντας τις εύλογες αγωνίες μου ως ασθενή, με αμεσότητα ακόμη και ώρες εκτός του ωραρίου !!! Την ίδια εμπιστοσύνη και συμπαράσταση εισέπραξα και τους ευχαριστώ θερμά, καθέναν ξεχωριστά, από τους κ. κ. Κορέντζελου, Τριτσαρώλη, Σπηλιωτόπουλο, Τσαούση και Σόϊλε. Επιτρέψτε μου, παρακαλώ να συγχαρώ τους υπεύθυνους στο Υγεία για την επιλογή αυτών των προσώπων, εξέχουσας σημασίας για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Με εκτίμηση.

Π.Κ.

01.10.20

———————————————————————————————–

Υπήρξε συνδυασμός εξαιρετικού επαγγελματισμού και ευαίσθητης ανθρώπινης αντιμετώπισης από την ιατρό μου κα Κατσώχη Δέσποινα.

Ευχαριστούμε πολύ

Φ.Γ.

17.09.20

———————————————————————————————–

Μπροστά στην επιτυχία της θεραπείας και τα δευτερεύοντα προβλήματα χάνουν την σημασία τους. Εξαιρετικό το προσωπικό που εξυπηρετεί τους ασθενείς και κυρίως η Ιατρός μου κα Κατσώχη Δέσποινα.

Λ.Χ.

17.09.20

———————————————————————————————–

Είμαι πλήρως ικανοποιημένη από την γιατρό Δέσποινα Κατσώχη και σαν ιατρό και σαν άνθρωπο και από τις κυρίες στο γραφείο της. Επίσης από την γραμματεία του κέντρου ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας.

Β.Μ.

14.09.20

———————————————————————————————–

Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη ως ασθενής στο «ΥΓΕΙΑ». Η πρώτη εντύπωση ήταν άψογη. Ο χώρος ήταν αψεγάδιαστος, υγειονομικά καθαρός και τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας. Η κ. Κατσώχη που ανέλαβε την θεραπεία μου είναι εξαιρετική επιστήμονας και άνθρωπος. Η προσέγγισή της στην ασθένειά μου ήταν αξιοθαύμαστη, μου έδωσε σημασία, μου πρότεινε λύσεις και με έκανε να την εμπιστευτώ απόλυτα. Η βοηθός της όπως και η γραμματέας της ιατρού, πολύ φιλικές, χαμογελαστές και πρόσχαρες με άμεση εξυπηρέτηση σε ότι χρειαζόμουν. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από όλα. Ευχαριστώ !

Α.Κ.

22.07.20

———————————————————————————————–

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την γιατρό, μα πάνω από όλα υπέροχο άνθρωπο, Δέσποινα Κατσώχη, που με τις γνώσεις, την εμπειρία κα την επιστημονική καθοδήγησή της, με έκανε να την εμπιστευτώ απόλυτα και να νιώσω ασφάλεια και δύναμη ώστε να παλέψω για την υγεία μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την γραμματέα κυρία Βίκυ και την ιατρό Βάσω για την ευγενική ανθρώπινη και με χαμόγελο συμπεριφορά τους, με έκαναν να νιώσω άνετα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κυρ. Ανδρέα και Κυρ. Γρηγόρη, που με την άψογη επαγγελματική και ευγενική συμπεριφορά τους, έκαναν τις ακτινοθεραπείες πιο εύκολες. Ευχαριστώ επίσης τις νοσηλεύτριες, τους αναισθησιολόγους και τα κορίτσια στην υποδοχή. Εύχομαι σε όλους σας υγεία, ευημερία και ότι καλύτερο !!! Με πολλή αγάπη και εκτίμηση !!!

Ρ.Ν.

22.07.20   

———————————————————————————————–

Ο σύζυγός μου ακολούθησε 3μηνη ακτινοθεραπεία στο Υγεία. Καθημερινά τον συνόδευα στις θεραπείες του. Τον παρακολουθούσε το team της κας Κατσώχη. Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω την γραμματέα της κας Κατσώχη, την κα Τσαούση, που σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία μας έδινε κάθε μέρα κουράγιο με την προθυμία και την θετική της ενέργεια. Επίσης να ευχαριστήσω την βοηθό της κας Κατσώχη, την κα Κορέντζελου, που παρά το νεαρό της ηλικίας της, μας έδινε σιγουριά και ηρεμία. Και τέλος θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την κα Κατσώχη, για την επιστημονική της αρτιότητα, για την ανυποχώρητη επιμονή στο έργο της, για την θαυμαστή της ικανότητα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ασθενούς, για το ενδιαφέρον και την ανθρωπιά που έδειξε όλο αυτό το διάστημα.
Να έχετε Υγεία
Σας ευχαριστώ

Β.Μ. και Κ.Μ.

03.06.20

———————————————————————————————–

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κα Τσαούση Βάϊα, καθώς και την κα Κορέντζελου Βασιλική, Ιατρό συνεργάτη της κας Κατσώχη για την προσοχή και την φροντίδα που μου έδωσαν κατά την διάρκεια των θεραπειών μου. Πολύ σημαντική υπήρξε η στήριξη της κας Δ. Κατσώχη, Ιατρού Ογκολόγου, η οποία ήταν καθημερινή και επίσης μου επέδειξε φροντίδα και υποστήριξη ψυχολογική καθ’όλη την διάρκεια των θεραπειών

Κ.Μ

03.06.20

———————————————————————————————–

ΚΑΤΣΩΧΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ένας υπέροχος άνθρωπος, που με έχει αγκαλιάσει με όλη της την αγάπη, υπέροχος γιατρός, με παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή.                                      ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΥ (ΙΑΤΡΟΣ)
Γλυκύτατο άτομο, δοτική, άριστη στην δουλειά της.
ΤΣΑΟΥΣΗ(ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)
Μιά μεγάλη αγκαλιά, πάντα ευγενική και ευχάριστος άνθρωπος. Όπως και όλες οι κοπέλες του ακτινοθεραπευτικού, χαρούμενα και ευχάριστα και υποστηρικτικά άτομα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην διεύθυνση του ΥΓΕΙΑ για όσα μου έχουν προσφέρει.

Α.Μ.

03.06.20

———————————————————————————————–

I’ m very happy with the care I am getting all the staff in the department are professional, friendly, kind and always smiling and ready to help in any way. This made my treatment of a difficult situation very pleasant. Thank you.

A.W.

05.02.20

———————————————————————————————–

Ένα ταξίδι …….

Δεν χρειάζεται να πιεστείς, δεν χρειάζεται να αγχωθείς, μόνο εάν εσύ θέλεις εάν το αισθάνεσαι, θα με κοιτάζεις στα μάτια και θα σηκώσεις το χέρι να πεις και εσύ, το βίωμά σου. Αυτά μου είπε η ογκολόγος μου η κα Κατσώχη λίγες μέρες πριν την εκδήλωση. Άλλο ένα σημάδι με πόσο σεβασμό και διακριτικότητα, βρίσκεται κοντά στις κινήσεις της ψυχής των ασθενών της. Έτσι λοιπόν και εγώ θέλω να πω δυό λόγια για το βίωμά μου με τον καρκίνο. Καρκίνος του μαστού in situ ορμονολογικά εξαρτώμενος… Η επέμβαση για αφαίρεση της βλάβης έγινε προ τέσσερα χρόνια. Την συνάντησα στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ξεκινώντας τις ακτινοβολίες μετά την επέμβαση. Κοντά της στην διάρκεια των ακτινοβολιών αλλά και στην συνέχεια στην τακτική παρακολούθηση εκ μέρους της πορείας προς την υγεία, γνώρισα την θεραπευτική δύναμη της ακτινοβολίας της αγάπης, απαραίτητη σε όποιον ξεκινάει αυτό το ταξίδι… Θα ήθελα να μιλήσω λοιπόν γι’ αυτό που με οδήγησε να αντιμετωπίσω τον καρκίνο όχι σαν συμφορά αλλά σαν ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι όπου ο σιωπηλός πόνος, ο φόβος, η εκτίμηση, η αυτοκαταστροφή, μεταμορφώθηκαν σε δύναμη ψυχής σε δύναμη ζωής. Για μένα ο καρκίνος έφερε ένα σπλαχνικό άνοιγμα προς την ζωή και τον κόσμο. Στο ταξίδι αυτό δεν ήμουνα μόνη ήταν κοντά μου η γιατρός μου η κα Κατσώχη, προστατευμένη μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον που εκείνη δημιούργησε μαζί με την θεραπευτική επιστημονική ομάδα, αισθάνθηκα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ζωής, βρήκαν λόγο και έκφραση συγκινήσεις, εικόνες ζωής που για χρόνια πολλά ήταν κρυμμένες στην σκιά του εαυτού, απόκτησαν νόημα μέσα από την φροντίδα και την αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι το αντίθετο του φόβου. Ο φόβος έχει την δική του δύναμη. Στον φόβο είσαι ανυπεράσπιστος αδύναμος και μόνος… Η ίδια έγινε μια ανοιχτή αγκαλιά που μπόρεσε να αντέξει, να εμπεριέχει τις κινήσεις της ψυχής, και να μετατρέψει την αγωνία σε δύναμη ζωής. Με αγάπη αλλά και γνώση προσέφερε τις συνεδρίες art therapy, στις ασθενείς της με την ευθύνη, εξειδικευμένου ψυχολόγου την κα Ταρναρά Ελένη. Μέσα από την ζωγραφική, τα χρώματα και τις γραμμές, έπαιρναν σχήμα και έβρισκαν έκφραση, συγκινήσεις και εικόνες που για χρόνια πολλά ήταν κρυμμένες στη σκιά του εαυτού. Παράλληλα οι συναντήσεις με την διατροφολόγο την κυρία Αλεξία Κατσαρού, που ανήκει στην ομάδα των συνεργατών της, με βοήθησαν πολύ. Η κυρία Αλεξία Κατσαρού με γνώση, στοργή και με τέχνη με βοήθησε να αντιληφθώ την σημασία της διατροφής για την υγεία και να εφαρμόσω ένα καθημερινό πρόγραμμα . Με βοήθησε επιπλέον μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας να συνδεθώ με την εικόνα σώματος και να πάρω την ευθύνη για την σχέση μου με την διατροφή. Αυτή η σύνδεση ξύπνησε δυνάμεις που δεν γνώριζα. Σύνδεση του σώματος και της ψυχής σε μια ενότητα για να ξαναβρεθεί η αξιοπρέπεια που χάνεται με τον πόνο και τον φόβο, όπου είσαι ανυπεράσπιστος και μόνος. Ταυτόχρονα θα ήθελα να πω μια που αυτή η ομιλία είναι βιωματική ότι ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, που με βοήθησε να βρω τις σταθερές του εαυτού μου, να συνδεθώ με ξεχασμένα και πληγωμένα κομμάτια της ψυχής και να αποκτήσει λόγο και νόημα η προσωπική μου ιστορία. Έτσι λοιπόν κοιτώντας προς τα πίσω στον χρόνο, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η είναι η έκβαση της υγείας μου, ρίχνω μια τρυφερή ματιά και τολμώ να πω και δεν είναι υπερβολή, γι’ αυτό το ταξίδι, ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια ήτανε τα πιο δημιουργικά της ζωής μου. Τελειώνοντας θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον πνευμονολόγο της ομάδας της. Θερμά ευχαριστώ και την γραμματέα της την Βίκυ. Κλείνοντας θα ήθελα να τελειώσω με μια εικόνα και μια ιστορία. Είναι η ιστορία ενός μικρού σπόρου που είναι κλεισμένος μέσα στη γη. Μέσα του έχει την δύναμη να κάνει το ταξίδι μέσα στο σκοτάδι. 

Να βγει στην επιφάνεια της γης, να αναζητήσει το φως, να μεταμορφωθεί, να γίνει δέντρο., να δώσει λουλούδια και καρπούς. Οι καρποί θα πέσουν πάλι στην γη και η γη θα τους δεχτεί γενναιόδωρα σε αυτό το ταξίδι της αλλαγής και της μεταμόρφωσης για να συνεχιστεί η ζωή με όλη την ομορφιά, την δύναμη και την αξιοπρέπειά της. Έτσι ο κόσμος παύει να γίνεται ένας αφιλόξενος τόπος και η αρρώστια παύει να γίνεται καταφύγιο !!!    

Τ.Χ.
23.01.20

———————————————————————————————–

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΥΓΕΙΑ

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο Υγεία

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στα τέλη Μαΐου του 2019 διεγνώσθηκα με μη χειρουργήσιμο καρκίνο τραχήλου μήτρας και περί τα τέλη Ιουνίου πέρασα διερευνητικά το κατώφλι του Υγεία σε κατάσταση δυνατού σοκ. Στα πενήντα επτά μου, έχοντας διανύσει μια καλή αλλά πυκνά δύσβατη και συχνά τραγική ζωή, οφείλω πρωτίστως στον εαυτό μου και κατόπιν στους υπολοίπους, να καταθέσω τα κάτωθι: Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον γιατρό κύριο Ιωάννη Αθανασίου που μου άνοιξε την πόρτα του Υγεία για να πέσω στην τεράστια Ρουμελιώτικη αγκαλιά αυτού του αιώνια έφηβου στην καρδιά μεν, άγρυπνου κυνηγού της επιστημοσύνης του δε, ο οποίος από το πρώτο λεπτό έκανε το πρόβλημά μου δικό του. Μου επέτρεψε να ακουμπήσω την ελπίδα μου επάνω του και να με στέρξει καλύτερα από πατέρας ή αδελφός. Σας ευχαριστώ κύριε Αλεξόπουλε που είσαστε εκεί, σας ευχαριστώ που είσαστε εσείς. Ο δρόμος της θεραπείας μου έπρεπε να περάσει συγχρόνως και από το τμήμα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, εκεί όπου με καλωσόρισε το πηγαίο γέλιο της καρδιάς της Δέσποινας που δεσπόζει, που μπροστά στην αποφασιστική επιστημονική ματιά της  και τη σιδερένια θέλησή της, ομολογώ πως και εγώ αν ήμουν καρκίνος θα το έβαζα στα πόδια. Σας ευχαριστώ κυρία Κατσώχη, εσάς και την υπέροχη ομάδα σας που γίνατε η οικογένειά που δεν έχω όλους αυτούς τους μήνες, σας ευχαριστώ που σταθήκατε στιβαρά δίπλα μου. Το ξέρω πως ένα ευχαριστώ είναι λίγο, αυτό έχω μόνο και την προσευχή μου προς το Θεό για εσάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ψυχολόγο Αναστασία Λεμονή για τις υπέροχες συζητήσεις μας υπό τη συνοδεία των ορών της χημειοθεραπείας και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που αγόγγυστα πρόσφεραν τη φροντίδα και το χιούμορ τους. Επί τριάντα ακτινοβολίες και τρεις βραχυθεραπείες, επί περίπου τέσσερις μήνες, απολάμβανα να βρίσκομαι καθημερινά ανάμεσα σε υπέροχους Ανθρώπους στο τμήμα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, οι οποίοι από το χώρο της υποδοχής μέχρι το θάλαμο της ακτινοβολίας με συνόδευαν πάντα με το χαμόγελο όχι του οίκτου, αλλά της συμπόρευσης στο δύσκολο δρόμο, συνεπιβάτες οι οποίοι πίστεψαν στην γιατρειά μου περισσότερο από μένα και αυτό μου έδινε δύναμη και κουράγιο να ζήσω. Μου έδειξαν πως άξιζε να ζήσω. Χίλια ευχαριστώ στη Μαρία Θεοδώρου, στον σερ Χαράλαμπο Τριτσαρώλη, στη Στέλλα Βανδέσου, στη Μαρία Τουζουντζόγλου, στη Μαρία Μοχλάκη και σε όλους τους άλλους υπέροχους ανθρώπους που δεν γνωρίζω τα ονόματά τους.

Ευχαριστώ το Θεό που τους έστειλε στο δρόμο μου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφερθώ και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλη την ομάδα του κυρίου Αθανάσιου Αλεξόπουλου, στον κύριο Αλάφη  και κυρίως στην κυρία Βασιλική Τζούδα η οποία στάθηκε δίπλα και κοντά μου φροντίζοντας να απαλύνει τις παρενέργειες των χημιοθεραπειών με μεταδοτικότητα, επιστημονική σαφήνεια και οικονομία, διαθέτοντας εκείνο το αγγελικό χαμόγελο που φώτιζε τις μαύρες Δευτέρες. Τέλος, ευχαριστώ εσάς, το Διοικητικό Συμβούλιο, που φροντίζετε να διαθέτετε σε εμάς τους ασθενείς όχι μόνο επιστήμονες αλλά κυρίως ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Εύχομαι ολόψυχα να τους στέρξετε όπως αυτοί εμάς και να στέκεστε δίπλα τους, αποδίδοντάς τους αυτό που τους πρέπει και τους αναλογεί διότι αυτό που τους αξίζει είναι ανεκτίμητο!

Σας εύχομαι έναν καλύτερο χρόνο!

Για όλα τα παραπάνω και σε όλους τους παραπάνω,

ΔΙΑΤΕΛΩ ΕΥΓΝΩΜΩΝ.

Με τιμή, Φιλόλογος Αγγλικής

Κ.Α.
19.01.20

Πέρασαν 25 ημέρες καθημερινής παρουσίας στο Υγεία, έχοντας υποβληθεί σε ακτινοθεραπείες μετά από ογκεκτομή στο μαστό. Αφήνω πίσω μου μιά εμπειρία που καμμιά γυναίκα, κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να’ χει γνωρίσει, όμως με αισιοδοξία την καλύτερη δυνατή έκβαση θεραπείας για την καλύτερη υγεία μου. Ολοκλήρωσα τις επισκέψεις μου στο άψογα οργανωμένο καθαρό περιβάλλον του Υγεία, ακολουθώντας οδηγίες του άριστα καταρτισμένου υπεύθυνου ακούραστου και πάντα χαμογελαστού επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, με συνέπεια και προθυμία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και των συνοδών τους. Ακόμα θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο Ευχαριστώ ! στην κα Δέσποινα Κατσώχη και τους συνεργάτες της, που στάθηκαν δίπλα μου απ’ την πρώτη ημέρα παρουσίας μου στο θεραπευτήριο, εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων που παρουσιάζει η ακτινοβολία και που με έκανε να νοιώσω έστω για λίγο ανασφαλής. Μπράβο σε όλους ! Σας ευχαριστώ όλους !

Κ.Ε.
19.11.19                                                   

——————————————————————————–

Είναι σημαντικό όταν διαπραγματεύεσαι με την υγεία σου να μπορείς να τακτοποιήσεις αυτή την ανάγκη σου μέσα από ένα οργανισμό όπως το «Υγεία», που σε κάνει να νιώθεις αξιοπρεπής πολίτης από τον απόλυτο επαγγελματισμό που διακρίνεται σε κάθε τους ενέργεια. Μέσα από μια ιδιαίτερη καθημερινότητα απολαμβάναμε την άψογη οργάνωση και συνέπεια. Τέλος ευχαριστώ θερμά την ιατρό μου κυρία Δέσποινα Κατσώχη που αγκάλιασε με ενσυναίσθηση το θέμα υγείας μου και έκανε απόλυτη χρήση των ιατρικών της ικανοτήτων για την καλύτερη δυνατή έκβαση της θεραπείας μου. Εδώ θέλω να τονίσω ότι, όταν η επιστήμη και η ενσυναίσθηση συναντιούνται, τα λόγια χάνουν την αξία τους. Το λιγότερο που έχω να πω είναι : «είμαι ευγνώμων», αγαπημένη κυρία Κατσώχη, Βασιλική, Βίκυ και Τεχνολόγοι.

Κ.Π.
05.11.19 

——————————————————————————–

Μετά την θεραπείας μου (35 Ακτινοβολιών) και παρέλευση περίπου 50 ημερών στο Νοσοκομείο σας, θέλω να ευχαριστήσω τόσο το προσωπικό όσο και την Ιατρό μου κα Κατσώχη και τις συνεργάτιδές της, για τις άριστες οδηγίες τους και την πολύ καλή τους φροντίδα. Κατά την γνώμη μου όλα έγιναν άψογα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Π.Γ.
31.10.19

——————————————————————————–

Αν και ήρθα εδώ με ένα αρκετά δύσκολο πρόβλημα, ο χρόνος παραμονής μου μέσα στο ΥΓΕΙΑ δεν ήταν δυσάρεστος παρ’όλη την καθημερινή μου παρουσία αλλά και λόγω της κατάστασής μου. Πρώτα-πρώτα γνώρισα τη γιατρό μου κα Κατσώχη την οποία μου σύστησε ο χειρουργός μου ως την καλύτερη. Πρόκειται για μια γυναίκα γελαστή, ευγενική και έτοιμη να εξηγήσει το πιο επιστημονικό εξειδικευμένο κομμάτι της θεραπείας, μου ενέπνευσε αμέσως εμπιστοσύνη. Επίσης, το προσωπικό που χειριζόταν το μηχάνημα της ακτινοβολίας, ήταν ευχάριστοι, υποστηρικτικοί και καλοπροαίρετη. Τέλος οι κυρίες της γραμματείας ήταν ευγενικές και εξυπηρετικές. 

Ευχαριστώ,                                                                                                                                                                               Κα Κατσώχη     Κε Σπηλιωτόπουλε Κε Παππά 

Φ.Α.
02.10.19

——————————————————————————–

Η κυρία Δέσποινα Κατσώχη είναι εξαιρετικός ιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος. Ήταν πάντα εκεί όποτε χρειαστήκαμε. Πολύ προσιτή και απλή στην επικοινωνία. Δίνει κουράγιο και ελπίδα. Η ομάδα της επίσης πολύ ευγενική και εξυπηρετική. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Ν.Τ.
14.06.19

——————————————————————————–

Θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω ολόψυχα την Ιατρό μου κα Κατσώχη για την φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες της για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Είναι όλοι ευπροσήγοροι και βοηθητικοί, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την ούτως ή άλλως επιβαρυντική διαδικασία της ακτινοθεραπείας μου. Αξιοσημείωτη είναι η συνέπεια στον χρόνο διεκπεραίωσης της θεραπείας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. 

Β.Β.
12.07.19

——————————————————————————–

Εξαιρετική φροντίδα και αντιμετώπιση από την κα Κατσώχη και την ομάδα της.

Α.Κ.
22.05.19

——————————————————————————–

Βρέθηκα στο «Υγεία» για 25 ακτινοθεραπείες με την κα Κατσώχη. ΄Έμεινα εξαιρετικά ικανοποιημένη, τόσο από την ίδια όσο και από το προσωπικό του γραφείου της, των τεχνολόγων του μηχανήματος, της γραμματείας και του τμήματος γενικότερα. Η ευγένειά τους, η υποστηρικτικότητά τους, η διάθεσή τους να βοηθήσουν, μου δημιούργησαν μια εξαιρετική συνθήκη καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας μου, η οποία διήλθε χαλαρά, ήσυχα και αποφορτισμένα από κάθε αρνητικό συναίσθημα που θα μπορούσε να δημιουργεί την ασθένεια. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της επικουρικής ακτινοθεραπείας μου, ερχόμουν και έφευγα από το νοσοκομείο με χαρά και τη συναίσθηση ότι απλά βοηθούσα τον εαυτό μου.

Α.Κ.
13.05.19

——————————————————————————–

Θα ήθελα να εκφράσω μετά από ένα μήνα ακτινοθεραπείας στο τμήμα της κυρίας Δέσποινας Κατσώχη, εκτός από τις ευχαριστίες μου, την άψογη ανθρώπινη και θετική επίδραση όλης της ομάδας με την οποία ήρθα σε επαφή. Η υπευθυνότητα, η ευγένεια, η εγκαρδιότητα, το χαμόγελο, έδρασαν στο να γίνει ευχάριστη η διαδικασία της θεραπείας μου. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Κ.Τ.
16.04.19 

——————————————————————————–

Η κα Κατσώχη και το υπόλοιπο team πέρα από την επιστημονική τους κατάρτιση (η οποία ήταν εμφανής σε μένα που είμαι γιατρός, οπότε μπορώ να διακρίνω ακόμα και τις λεπτές υφές ή αν θέλετε και λάθη), έδειξε τρομερή συνέπεια, ήταν πάντα παρούσα στις συνεδρίες μου, ήλεγχε το έργο της ομάδας της και επιπλέον με εμψύχωνε. Δεν είχα καμία παρενέργεια ως αποτέλεσμα του ορθού επιστημονικού της έργου αλλά και της τρομερά θετικής της αύρας. Θεωρώ ότι διαθέτει «σφαιρική αντιληπτικότητα» των περιστατικών της. Επίσης στο θέμα της πρόληψης η κα Κατσώχη με εντυπωσίασε διότι δίνοντάς μου τα κατάλληλα σκευάσματα ελαχιστοποίησε (μην πω μηδένισε) τις επιπλοκές. Ως γιατρός και ως ασθενής δηλώνω ενθουσιασμένη με την επίδοση όλης της ομάδος.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Γ.Γ.
29.01.19

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου στη μεγάλη περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισα. Συγκεκριμένα τη γιατρό μου Δέσποινα Κατσώχη και την ομάδα της, γιατί ήταν δίπλα μου τόσο ως γιατροί όσο και ως άνθρωποι και συμπαραστάτες. Χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους, ίσως το αποτέλεσμα να μην ήταν το ίδιο. Σχεδίασαν και εκτέλεσαν με άψογο τρόπο τις ακτινοθεραπείες μου, συμπεριφέρθηκαν σαν να μην ήμουν οικογένειά τους και με έβγαλαν αλώβητη από τη μάχη μου με τον καρκίνο του μαστού. Για τη γνώση του αντικειμένου τους, την ανθρωπιά τους, την ποιότητά τους ως άνθρωποι, ευχαριστώ τους:                    Δέσποινα Κατσώχη, Μιχαήλ Χατζηευσταθίου, Βίκυ Τσαούση. Το Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» πρέπει να είναι περήφανο που έχει τέτοιους ανθρώπους στο δυναμικό του.

Τ.Ε.
28.09.18

—————————————————————-

Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής μου στάθηκα τυχερή, που βρέθηκα σ’ αυτή την ομάδα. Έχω μόνο καλά λόγια να πω σε όλους. Είναι ενθαρρυντικοί και αισιόδοξοι, κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Το περιβάλλον είναι ανθρώπινο και η ομάδα δεν με κάνει να αισθάνομαι άρρωστη. Η κα Κατσώχη με τους ανθρώπους της, έχουν δημιουργήσει συνθήκες «ιδανικές» για όλους μας. Ότι πρόβλημα έχω και όποιο προβληματισμό, είναι όλοι τους δεκτικοί να ακούσουν και βοηθητικοί. Σας ευχαριστώ όλους.

Κ.Ε.
28.09.18

—————————————————————-

Είμαι τυχερή και ευγνώμων που με ανέλαβε η ομάδα της κας Κατσώχη. Φαίνεται ότι εκτός από τεράστια γνώση του αντικειμένου τους και καλύτερα μηχανήματα, διαθέτουν και ανθρωπιά, ευγένεια, θετική ενέργεια. Όλα αυτά εμείς οι ασθενείς τα εισπράττουμε από την πρώτη μας επίσκεψη. Οι γιατροί, μας καλημερίζουν πάντα με πλατύ χαμόγελο, η γραμματέας είναι μια ζεστή, ευγενική παρουσία, οι τεχνολόγοι (Βιργινία, Μπάμπης) μας κάνουν να νιώσουμε πολύ άνετα. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη συμπαράσταση σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ζωής μου. Ξέρετε τι θα ήθελα; Να μπορούσαν όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου να λάμβαναν την ίδια φροντίδα με μένα.

Κ.Ε.

28.09.18   

—————————————————————-

Ευχαριστήριο

Για την νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Υγεία». Από 2/7-25/7/2018 (ακτινοβολία δεξιού πτερυγίου ωτός) αισθάνομαι την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς : 

Α. Την εκλεκτή ιατρό Ακτινοθεραπεύτρια-Ογκολόγο Δρ.ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΣΩΧΗ για την εξαιρετική της φροντίδα και επιμέλεια στο πρόβλημά μου. Η σιωπηλή δυνατή παρουσία της με τόνωσε ηθικά και μου εξουδετέρωσε το άγχος.

Β. Τον χαρισματικό ιατρό Ακτινοθεραπευτή-Ογκολόγο, ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, του οποίου το ενθουσιώδες και σπινθηροβόλο πνεύμα μου χάρισε μια πολύτιμη νότα θετικής παρουσίας.

Γ. Το δίδυμο των Τεχνολόγων ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ και ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΦΑ, οι οποίοι με στοργή, καλοσύνη και χαμόγελο μου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.

Δ. Την καλοσυνάτη και πρόθυμη γραμματέα ΒΙΚΗ ΤΣΑΟΥΣΗ για την άμεση εξυπηρέτησή μου.

Ε. Την εξυπηρετική νοσηλεύτρια ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Η παρουσία της παραπάνω ιατρικής ομάδας μου χάρισε άνεση και κλίμα ηρεμίας ώστε να μου αμβλυνθεί σημαντικά το αίσθημα της έλλειψης των θερινών διακοπών μου. Όλους τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Μ.Γ.
25.07.18

—————————————————————-

Θα ήθελα με λίγα λόγια να ευχαριστήσω την κα Κατσώχη και την ομάδα της. Τα συναισθήματα είναι πολλά και μεγάλα, δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Ο θεός έστειλε έναν άγγελο στη γη, την κα Κατσώχη. Της έδωσε αυτή την αγγελική μορφή και τόσα χαρίσματα που εκτός από την άριστη, άψογη και επιτυχή εκπαίδευση και δραστηριότητά της, της έδωσε την ανθρωπιά, την αγάπη και το ενδιαφέρον της για τον συνάνθρωπο. Ο κάθε ασθενής βρίσκει το καταφύγιο για να ανακουφίσει τον πόνο του. Είναι ο άνθρωπος που με το χαμόγελό της, με το γλυκό και παρηγορητικό της λόγο, με την συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο της θεραπείας θα σου δώσει την δύναμη να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά για να ατενίσεις το μέλλον με αισιοδοξία. Εκτός από την απεριόριστη εμπιστοσύνη που έχει κανείς στο πρόσωπό της και την δουλειά της κας Κατσώχη, μπορεί να βασιστεί απόλυτα σε όλη την ομάδα. Εξαίρετος είναι ο συνεργάτης της κος Χατζηευσταθίου, η κα Βιργινία, η κα Γεωργία, ο κος Χαράλαμπος, η γραμματέας και Βίκη και όλοι οι υπόλοιποι, δουλεύουν με τον ίδιο ρυθμό, με επιστημονική ευστοχία, με ανθρωπιά, απέραντη αγάπη και ενδιαφέρον για τον ασθενή. Όλοι σε συγκινούν με την ευγένειά τους, το ενδιαφέρον τους, την εξυπηρέτηση που σου προσφέρουν σε κάθε τι που χρειάζεσαι. Ο θεός να σας έχει όλους καλά ! Συγχαρητήρια !!! Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες εκ μέρους όλης της οικογένειας.

Θ.Χ.
12.07.18  

—————————————————————-

Θέλω να πω πρώτα ένα ευχαριστώ στον κύριο Χαράλαμπο Παππή, που μου σύστησε την κυρία Δέσποινα Κατσώχη και την καταπληκτική ομάδα της : Χατζηευσταθίου Μιχαήλ, Τσαφά Γεωργία, Τριτσαρώλης Χαράλαμπος, Βούλγαρη Βιργινία, Τσαούση Βάϊα, Αλεξία Κατσαρού, Φωτεινή Αντωνοπούλου. Είμαι τυχερή που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και ξέρετε γιατί; Γιατί με έχουν αγκαλιάσει και τους έχω αγαπήσει πρώτα σαν ανθρώπους και μετά σαν γιατρούς. Είναι ένα βασικό στοιχείο σε ένα γιατρό να μην βλέπει τον ασθενή σαν χρήμα αλλά σαν ένα άνθρωπο που έχει την ανάγκη να τον βοηθήσει, αλλά να τον καταλάβει. Ο ασθενής θέλει την αγάπη την φροντίδα και την κατανόηση του γιατρού. Εγώ το εισέπραξα αυτό από όλη την ομάδα, με έκαναν να αισθανθώ σαν το σπίτι μου, προπαντώς η κυρία Κατσώχη. Την αισθάνομαι λες και είναι η δεύτερη μητέρα μου. Γι’αυτό να συνεχίσετε να δίνετε αγάπη και φροντίδα στους ανθρώπους. Και μην ξεχάσετε ΠΟΤΕ!!! ΟΧΙ σαν χρήμα αλλά με αγάπη και ανθρωπιά σαν να είναι ένας δικός σας άνθρωπος. Σας ευχαριστώ πολύ που γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους, με αγάπη, με χαμόγελο.

Γ.Θ.
02.07.18

—————————————————————-

Αγαπητή κα Κατσώχη,

Ο κάκτος στον ανθρώπινο λόγο και νου συνήθως συμβολίζει την κοινωνική μόνωση κι ενδοστρέφεια, την δυστροπία. Θα μπορούσε επομένως εύκολα να παραλληλιστεί με μια μερίδα ασθενών, που εμπρός στο φάσμα του θανάτου, συνέπεια αναπόφευκτη μιάς κάποιας αρρώστιας εκτός βεβαίως από την φυσική ούτως ή άλλως πορεία του βίου, εκδηλώνουν – σαν άλλα αγκάθια – εχθρικότητα, δυσθυμία, απογοήτευση, παραίτηση πνευματική και συναισθηματική, εγκλεισμό… Ε, Λοιπόν, αδικείται ο κάκτος ! Βλέπουμε τα αγκάθια του και παραβλέπουμε τις αρετές του ! Ας παραδειγματιστούμε, έτσι για αλλαγή, ως ασθενείς ήδη όντες ή εν δυνάμει – από την ολιγάρκεια του φυτού κι ας επιδιώκουμε την υπομονή και τη στροφή στα ουσιώδη της ζωής ! Υπομονή στις αντιξοότητες, στη δοκιμασία αφενός και αγαπητικές ανθρώπινες σχέσεις και βαθιά βιώματα αφετέρου … Και ως γιατροί ωστόσο, που καλούμαστε να περιθάλπουμε και να θεραπεύουμε πάσχοντες συνανθρώπους, ας βλέπουμε εξίσου τον κάκτο ως προσωποποίηση της καρτερίας : το λιγοστό νερό που ζητά η επιβίωσή του ας καταδεικνύει την αντοχή μας στον καθημερινό στίβο, όπου αντιπαλεύουμε με επίμονες ασθένειες και «αγκαθερούς» ασθενείς. Καρτερία και κατανόηση ! Ιδού στάδιον αυξήσεως ! Κι όπως ο κάκτος ζητά μόνον μια αφθονία, εκείνη του ηλιακού φωτός, ομοίως κι εμείς ας εισπράττουμε κατόπιν αιτήσεως αφειδώς το ανέσπερο φως της θεϊκής Αγάπης … Επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης της ΑΚΟΣ «ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής» ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση και εύχομαι ολόψυχα «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» τώρα και συνεχώς ! Με την προσμονή της συνάντησής μας και με ιδιαίτερη εκτίμηση. (θυγατέρα της ασθενούς σας κας Π.Μ.)

Π.Β.
31.05.18 

—————————————————————-

Η καθημερινή μου συνάντηση και επικοινωνία στο ακτινοογκολογικό τμήμα, ως ασθενής, με έβαλαν στην διαδικασία παρατήρησης και αξιολόγησης στο ανεκτίμητο έργο όλου του εξειδικευμένου προσωπικού προς τους καρκινοπαθείς ασθενείς. Η κα Κατσώχη Δέσποινα και η ομάδα της που με έχει αναλάβει διακρίνονται για : την κατανόηση, την ευγένεια, το ήθος τους, τον σεβασμό και την φροντίδα τους και κυρίως την ασφάλεια που παρέχουν στις δύσκολες στιγμές των ασθενών τους. Τους ευχαριστώ.

Ξ.Π.
23.05.18 

—————————————————————-

Τον τελευταίο μήνα κάνω ακτινοθεραπείες στο κέντρο σας, κάτω από την επίβλεψη της κας Κατσώχη και του κου Χατζηευσταθίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν καρκίνο στον δεξιό πνεύμονά μου. Ηρθα στο κέντρο σας κατόπιν συστάσεων που έλαβα από αρκετά άτομα από το οικείο μου περιβάλλον και πρέπει να τονίσω ότι οι προσδοκίες μου επαληθεύτηκαν με το παραπάνω. Αρχικά μου έχουν όλοι εμπνεύσει εμπιστοσύνη γιατί το ιατρικό προσωπικό αλλά και τα μηχανήματα είναι πολύ υψηλού επιπέδου (δυστυχώς έχω εμπειρία τέτοιου θέματος ακόμη κι από το εξωτερικό π.χ. Αγγλία, Λονδίνο) εφάμιλλα ή και ανωτέρου ακόμη κι από το εξωτερικό. Σε δεύτερο επίπεδο, πρέπει οπωσδήποτε να τονίσω την ανθρώπινη πλευρά. Υπάρχει νοιάξιμο πραγματικό από όλο το προσωπικό, οι διαδικασίες είναι πολύ εύκολες και γρήγορες και αισθάνεται κανείς προστατευμένος και απολύτως καλυμμένος κατά τη διάρκεια της τρομακτικής περιόδου που περνά έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Ευχαριστώ.

Β. Α.-Ε.
08.05.18

—————————————————————-

Είμαι 75 ετών μαία Σχολής Νοσοκόμων Αλεξάνδρα 1961-1965. Από τότε εργάσθηκα σε Δημόσια Νοσοκομεία και ιδίως κλινικές. Δεν συγκρίνονται αυτά που ήξερα τότε με τα σημερινά. Ιδιαίτερα με τις σημερινές ίδιες κλινικές. Ιδιαίτερα με το Υγεία. Δεν τον είχα επισκεφθεί οικογενειακώς ποτέ λόγω οικονομικών δυσχεριών. Σήμερα λόγω σοβαρού προβλήματος εντελώς τυχαία νοσηλεύτηκα και χειρουργήθηκα από τον κο Κομπόγιωργα. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα εμπιστοσύνη. Με έκανε να αλλάξω γνώμη. Η επικοινωνία μαζί του ήταν άριστη. Καθώς και η επικοινωνία μου με τους συνεργάτες του, γιατρούς κα Σταυρίδη και την κα Κατσώχη. Η συμπεριφορά των γιατρών μικρών και μεγάλων καθώς και του Νοσηλευτικού προσωπικού ήταν άριστη. Τέλεια εξυπηρέτηση. Εφευγα μετά από κάθε θεραπεία πιο αισιόδοξη. Η τηλεφωνική επικοινωνία, όταν ήμουν μακριά τους ήταν συνεχής. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Ούτε παρατηρήσεις ούτε προτάσεις, παρά μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μικρούς και μεγάλους, για την βοήθειά τους και την συμπαράστασή τους. Να είναι ο Θεός μαζί τους και να έχουν ΥΓΕΙΑ.

Π.Π.
26.04.18 

—————————————————————-

I C.D. I appreciate all you good service, that is been given to me and was move than enough pleasure and professionalism. Doctors rephew who bring me here and I didn’t know before. Very happy with your services and good work, to Dr. Despina Katsochi and Dr.Michael Chatziefstathiou.

C.D.
25.04.18

—————————————————————-

Η παροχή υπηρεσιών είναι υπέροχη και εξαιρετική. Οι Ιατροί είναι φανταστικοί και άψογοι στις υπηρεσίες και τα καθήκοντά τους και όλο με το γλυκύτερο χαμόγελο.
Σας ευχαριστώ όλους.

Ε.Α.
03.04.18 

—————————————————————-

Προς τη διεύθυνση του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ                                                                                                         Αξιότιμοι κύριοι,                   Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς το προσωπικό του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.                                                                                                   Ολοι μας κάποτε περάσαμε ή περνάμε δύσκολες στιγμές, ζητώντας και περιμένοντας βοήθεια από τους συνανθρώπους μας. Αυτή τη στιγμή συμβαίνει σε μένα και διανύοντας αυτή τη δύσκολη πορεία αισθάνθηκα την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με ειλικρινές ενδιαφέρον.                                                                                                                                                               Ιδιαίτερα τους ιατρούς ακτινοθεραπευτές ογκολόγους : την κα Δέσποινα Κατσώχη, και τον κ.Μιχαήλ Χατζηευσταθίου.                                                                                                                                                       Την διατροφολόγο κα Αλεξία Κατσαρού. Τους τεχνολόγους : κ.κ. Μαρία Τουγουντζόγλου, Βιργινία Βούλγαρ, Μπάμπη τριτσαρόλη, Ανδρέα Σπηλιωτόπουλο.                                                                                                                                                                   Την γραμματέα κα Τσαούση Βίκη. Θέλω να σημειώσω ιδιαίτερα, ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές των 30 ημερών της θεραπείας, που αναγκάστηκα να περάσω, δεν ένιωσα ποτέ μόνη ή αβοήθητη. Ελπίζω ότι η φοβερή αυτή δοκιμασία μου θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.                                                                                             Με εκτίμηση και σεβασμό.

Π.Σ.
28.02.18

—————————————————————-

Πολύ καλή η εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς. Ευχαριστούμε πολύ την Ιατρό μας κα Κατσώχη Δέσποινα.

Κ.Π.
13.02.18 

—————————————————————-

Είμαι πλήρως ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες και τη συμπεριφορά του ιατρικού, τεχνολογικού και διοικητικού προσωπικού. Δεν έχω να κάνω καμμία παρατήρηση ούτε πρόταση. Να συνεχίσετε έτσι !!! Ευχαριστώ.

Β.Δ.
08.02.18

—————————————————————-

Το «Υγεία» προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας ισάξιες με αυτές κέντρων του εξωτερικού> Νιώθω ως ασθενής ασφάλεια, γιατί παρακολουθούμαι από δύο πολύ έμπειρους και με άρτια επιστημονική κατάρτιση γιατρούς, τον Ογκολόγο κο Αλεξόπουλο και την κα Κατσώχη. Η θεραπευτική αγωγή που ακολουθώ με τη συνεργασία και των δύο γιατρών μου, γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. ΄Εχω συνεχή ενημέρωση και από τους δύο πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας μου σχετικά με την πορεία της υγείας μου και είναι πρόθυμοι να μου απαντήσουν σε όποια απορία μπορεί να έχω. Τους ευχαριστώ πολύ. Το τεχνικό και το υπόλοιπο προσωπικό είναι ευγενικοί και εξυπηρετικοί και τα ραντεβού τηρούνται χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις.

Κ.Α. 
05.01.2018

Για το τελευταίο πρόσφατο στάδιο που ήταν η ακτινοθεραπεία, έμεινα πολύ ικανοποιημένη από όλη την ομάδα με επικεφαλής την κα Δέσποινα Κατσώχη. Τα μελη της ομάδας : Μιχαήλ Χατζηευσταθίου, Βάϊα Τσαούση, τους ευχαριστώ πολύ! Για το 1ο στάδιο «επέμβαση μαστού», πολύ ευχαριστημένη από τον χειρουργό Χαρ.Παππή τον, τον οποίο επίσης ευχαριστώ πολύ. Ομείως για το 2ο στάδιο «χημειοθεραπεία» ευχαριστημένη από την κα Φλώρα Σταυρίδη την οποία επίσης ευχαριστώ πολύ.

Σ.Μ. 
11.12.17

—————————————————————-

Συγχαρητήρια στον όμιλο για την επιλογή τόσο καλών ιατρών, βοηθών και προσωπικού. Με χειρούργησε ο κος Χατζημανώλης, είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την επέμβαση και την συμπεριφορά . Κάνω ακτινοβολίες στο τμήμα της κας Κατσώχη η οποία είναι εξαίρετη σαν ιατρός είναι γλυκύτατη και επικοινωνιακή καθώς και ο κος Χατζηευσταθίου ευγενέστατος και εξυπηρετικός, πολύ ευγενική και η γραμματέας της κας Κατσώχη καθώς και όλο το προσωπικό των ακτινοβολιών δωμάτιο (2). Χημειοθεραπεία έκανα στο μητέρα στη κα Ραζή, είχα πάντα επαφή με τον βοηθός της τον κο Ρηγάκο όσες φορές τον είδα ή τον πήρα τηλέφωνο ήταν ευγενέστατος και κατατοπιστικός καθώς και όλο το προσωπικό.  

Κ.Ε.
20.11.17

—————————————————————-

Νοσηλεύτηκα στο Κέντρο Βραχυθεραπείας προστάτου από τους ιατρούς Σκουτέρη Β. Σκουτέρη Μ. και την ομάδα τους (Μετσίνης Μ.) και τους ογκολόγους ακτινοθεραπευτές Κατσώχη Δέσποινα και Χατζηευσταθίου Μιχαήλ. Τους ευχαριστώ θερμά όλους. Οποτε τους χρειαζόμουν ήταν παρόντες. Μου εξηγούσαν επαρκώς την κατάστασή μου και την αντιμετώπισή της. Μου δόθηκαν οδηγίες για το σπίτι. Επίσης ευχαριστώ τον προϊστάμενο Φιλέντα Χρήστο, τις γραμματείς Αργύρη, Τσαούση Βάϊα, Κατσαμπούλα Γλυκερία, Παπακανέλλου Σόνια. Την Αντωνοπούλου Φωτεινή, τους τεχνολόγους Τριτσαρώλη Χαράλαμπο, την Θεοδώρου Μαρία, τον Σπηλιωτόπουλο Ανδρέα, την Τουγουντζόγλου Μαρία, την Τσαφά Γεωργία, τον Παππά Γρηγόρη, την Βούλγαρη Βιργινία. Το νοσηλευτικό προσωπικό έδειχνε πάντα ευγένεια και προθυμία για εξυπηρέτηση σε ότι ζητούσα και έκανε ότι μπορούσε για την ανακούφισή μου. Η φροντίδα που έλαβα στο Υγεία ήταν άριστη και ευχαρίστως θα το συνιστούσα σε άλλους όταν θα χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση της κατάστασής τους. 

Ε.Σ.

30.10.17

—————————————————————-

Αποφάσισα να κάνω τις ακτινοθεραπείες μου στο ΥΓΕΙΑ γιατί ακουσα τα καλύτερα και το διαπίστωσα. Η παροχή υπηρεσιών είναι υψηλής ποιότητας. Θεράπων ιατρός μου είναι η κα Δέσποινα Κατσώχη μαζί με τον κο Μιχαήλ Χατζηευσταθίου οι οποίοι είναι εξαιρετικοί και πρόθυμοι για κάθε εξυπηρέτηση. Επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό είναι όλοι τέλειοι, ευγενείς και πρόθυμοι. Εχετε μία τέλεια οργάνωση.

Ε.Κ.

20.10.17 

—————————————————————-

Τα λόγια είναι περιττά γι’αυτό το εξαίρετο νοσοκομείο καθώς και για το ανθρώπινο δυναμικό του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα, τη Μ.Ζ, στην ιατρό μου κα Δέσποινα Κατσώχη και στον ιατρό κο Μιχαήλ Χατζηευσταθίου. Η ηρεμία τους και η γαλήνη που διαπνέουν με συνεπήρε και μου έδωσε ψυχική δύναμη να παλέψω με την ασθένεια. Μία ματιά τους ήταν αρκετή να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτόν τον άθλο που καλούμαι να αντιμετωπίσω. Επειτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την αξιότιμη αγκολόγο μου κα Φλώρα Σταυρίδη, η οποία μου σύστησε την ομάδα της κας Δέσποινας Κατσώχη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το ανθρώπινο δυναμικό, το ακτινοθεραπευτικό τμήμα που τους χαρακτηρίζει η ευγένεια, η καλοσύνη, η άψογη εξυπηρέτηση και ο επαγγελματισμός.

Μ.Ζ. 

19.10.17

—————————————————————-

Με τη λήξη της θεραπείας της συζύγου μου από την ομάδα της κας Κατσώχη Δέσποινας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τον πάνω από όλα ανθρώπινο τρόπο αντιμετώπισης, αλλά και της καθημερινής μας επαφής. Επαφής που έκανε τις 6 εβδομάδες, ένα καθημερινό ευχάριστο ταξίδι δημιουργικής ζωής. Με το χαμόγελο, όλων χωρίς εξαίρεση, άρχιζε χαμογελαστά και η δική μας μέρα και μας έδινε το κουράγιο και τη δύναμη να εκτελούμε στην Χαλκίδα τα καθήκοντα παππού και γιαγιάς στον μικρούλη Βασιλάκη μας !!! Θα μας λείψει το ταξίδι αυτό και η επαφή αλλά θα μας μείνει η προσπάθειά σας να ξαναγίνουμε υγιείς και να απολαμβάνουμε αυτά που μας αναλογούν στην ζωή.
Υ.Γ. Σαν διαπίστωση και πρόταση προς καλυτέρευση, θα λέγαμε ότι ακόμη το διοικητικό προσωπικό του ΥΓΕΙΑ υπολείπεται αυτού του ΜΗΤΕΡΑ στο σέρβις ασθενών και επισκεπτών (την ζούμε από το 1981).

Κ.Ε.

21.06.17

—————————————————————-

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Κατσώχη και την ομάδα της (Βίκυ, Στέλλα κ.λ.π.). Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις, που πρώτα είναι άνθρωπος εξαιρετικός και μάλιστα πάντα δίπλα σου και είναι λαμπρή επιστήμονας. Το Υγεία είναι τυχερό που την έχει. Πάρα πολύ καλός επίσης είναι ο Χρήστος στην υποδοχή και φυσικά τα δύο άτομα που συνεχώς σου φτιάχνουνε τη μέρα με το απίστευτο χιούμορ τους και τον επαγγελματισμό τους, είναι η Μαρία και ο Μπάμπης (τεχνολόγοι), που ότι χρειαστείς είναι πάντα εκεί να σε βοηθήσουν.

Σ.Γ.

09.06.17 

—————————————————————-

Στο Νοσοκομείο σας ήρθα για τις ακτινοβολίες μου στην ομάδα της εξαιρετικής ιατρού, κας Κατσώχη. Είχα κλείσει να τις κάνω με τον ΕΟΠΥΥ στον Αγ.Σάββα, αλλά λόγω των εξαιρετικών μηχανημάτων που διαθέτετε είχα μια επικοινωνία με την κα Κατσώχη όπου με το πρώτο ραντεβού μαζί της, πείστηκα και κατάλαβα τους λόγους που έπρεπε να επιλέξω για τον εαυτό μου το καλύτερο και το καλύτερο είσαστε εσείς. Παρότι το ένα ήταν δωρεάν, επέλεξα την πληρωμή στο νοσοκομείο σας, γιατί δεν είχα ούτε ασφάλεια Ιδιωτική. Όλοι με συμβούλεψαν ότι το Υγεία έχει το καλύτερο ακτινοθεραπευτικό τμήμα σε όλη την Ελλάδα. Όταν το αποφάσισα δεν σκέφτηκα ούτε μια μέρα τα χρήματα που έδωσα μπροστά σ’αυτό που έζησα. Καλή γιατρός η κα Κατσώχη, συνέχεια δίπλα μου. Καλοί τεχνολόγοι η Μαρία και  ο Χαράλαμπος που δεν ένοιωσα ούτε μια στιγμή άγχος λόγω του άψογου φερσίματος τους, οι γραμματείς της κας Κατσώχη πάντα με χαμόγελο και εξυπηρετικές, η Βίκυ και η χαμογελαστή ξανθιά. Αυτά τα είπα όχι μόνο σε εσάς αλλά και σε όσους με ρώτησαν. Ευχαριστώ !

Δ.Δ.

02.06.17

—————————————————————-

Πρόσφατα χρειάστηκε να κάνω ακτινοθεραπείες με την κα Δέσποινα Κατσώχη. Επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε εκείνη προσωπικά, στο προσωπικό της καθώς και σε όλους όσοι ασχολήθηκαν μαζί μου απ’ την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία. Επίσης ο περιβάλλον χώρος και η συμπεριφορά όλων των ανθρώπων ήταν παραδειγματική. Όλα ήταν άψογα και με ευχαρίστησαν.  Πέρασαν οι μέρες πολύ γρήγορα σαν το γάργαρο νερό. Η ακτινοθεραπεία πραγματικά είναι η πιο light θεραπεία του καρκινοπαθούς.

Με εκτίμηση και αγάπη,

Κ.Β. 

25.05.17

—————————————————————-

Αγαπητή κυρία Κατσώχη, καταρχάς Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη! Ύστερα από το θάνατο της μητέρας μου στις 29 Μαρτίου, ήθελα να σας συναντήσω για να σας πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αλλά δυστυχώς τα γραφειοκρατικά ζητήματα που έπονται ενός θανάτου είναι πολλά και παίρνουν χρόνο. Το ευχαριστώ μου, είναι πολύ λίγο μπροστά σε όλα αυτά που κάνατε για τη μητέρα μου και για μένα και σίγουρα δεν μπορεί να αποτελέσει παρά μόνο μία ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της συμπαράστασης και της βοήθειάς σας, όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ λοιπόν από τα βάθη της ψυχής μου για την στήριξη. Σας ευχαριστώ για την διακριτικότητά σας, την καλοσύνη σας, τις πολύτιμες συμβουλές σας. Σας ευχαριστώ για τη μεγαλοψυχία σας και την ανθρωπιά σας. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και την ευγένειά σας. Σας ευχαριστώ για την ανωτερότητά σας. Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε στο δρόμο μας και που προσπαθήσατε να κάνετε τη ζωή της αγαπημένης μου μητέρας όσο μπορούσατε αξιοπρεπή και λιγότερο ανώδυνη.                                                                                                                            Για μένα αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα επιστήμονα, ιατρού και πάνω από όλα σπάνιου ανθρώπου. Εύχομαι η ζωή να σας ανταποδώσει όλα όσα προσφέρετε και να έχετε πάντοτε το ψυχικό σθένος και τη δύναμη να συμπαραστέκεστε αγόγγυστα σε αυτούς που πονούν αλλά και στους δικούς σας ανθρώπους. Σας ευχαριστώ και πάλι !

Σ.Ρ.

17.04.17

—————————————————————-

Πλήρης και άψογη φροντίδα από ιατρικής πλευράς, όπως και κοινωνικής επαφής. Όλο το προσωπικό, ιατροί, γραμματείς, χειριστές μηχανημάτων, παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο έπακρο, με τέλεια ενημέρωση και με σαφείς οδηγίες. Χίλια ευχαριστώ στην Διευθύντρια του Ακτινοθεραπευτικού κα Κατσώχη Δέσποινα, όπως και στους τεχνολόγους Μπάμπη και Μαρία.

Κ.Γ.

04.04.17

—————————————————————-

Θα ήθελα να συγχαρώ την διεύθυνση του Νοσοκομείου «Υγεία» για το ανθρώπινο δυναμικό και ιδιαίτερα την Ιατρό και άξια επιστήμονα κυρία Κατσώχη Δέσποινα, για την άριστη αντιμετώπιση που έχω σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η εμπειρία της και ο τρόπος προσέγγισης του προβλήματος της υγείας μου και στην συνέχεια της θεραπείας μου που μας συνέστησε και ακολουθήσαμε, είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή βελτίωση της υγείας μου. Την ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι ο θεός να την έχει γερή και δυνατή για να μπορεί να συνεχίσει με την επιστήμη της, τις γνώσεις της, το θαυμάσιο κοινωνικό της έργο.

Σ.Ν.

04.04.17

—————————————————————-

Συγχαρητήρια στην Ιατρό μου, κα Κατσώχη για την άψογη συμπεριφορά της, τον επαγγελματισμό και τη βοήθειά της. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια και στις βοηθούς στα γραφεία τους. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τεχνολόγους Μπάμπη και Ανδρέα για τον τρόπο συμπεριφοράς τους, την άψογη συνεργασία και την βοήθειά τους.

Π.Σ.

05.04.16 

—————————————————————-

Επιθυμώ να επισημάνω την υποδοχή, την συμπεριφορά και τις καλές ιατρικές υπηρεσίες της Ιατρού μου, κας Κατσώχη Δέσποινας Ογκολόγου-Ακτινοθεραπευτή.

Ρ.Λ.

08.03.17

—————————————————————-

Τα ευλαβή και θερμά μου συγχαρητήρια στην κα Κατσώχη και την ομάδα της, για την μεγάλη προθυμία, ευγένεια και κοινωνικότητα και μεγάλο σεβασμό απέναντι στο ιδιαίτερό μου πρόβλημα. (Το έντυπο του έγραψε συνοδό, διότι είμαι τυφλός). Δεν μπορώ να εκφραστώ με περισσότερα λόγια. 

Π.Κ.

08.03.17

—————————————————————-

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση όχι μόνο της ιατρού που με επιβλέπει , κας Κατσώχη Δέσποινας, αλλά και από όλο το προσωπικό. Είναι όλοι τους πολύ εξυπηρετικοί, ευγενικοί και σου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Από την γραμματειακή υποστήριξη, την υπάλληλο καθαριότητας, την διατροφολόγο (Αλεξία Κατσαρού), καθώς επίσης και όλους τους τεχνολόγους, είναι όλοι τους πάντα με το χαμόγελο και είναι πολύ καλοί στην δουλειά τους.

Χ.Γ.

08.03.17

—————————————————————-

Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα την ιατρό μου, κα Κατσώχη και την ομάδα της. Επίσης, θα ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δύο τεχνολόγους για την άψογη συμπεριφορά τους και την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφεραν στις ημέρες θεραπείας μου (την κα Βιργινία Βούλγαρη και τον κο Γρηγόρη Παππά).

Κ.Π.

07.03.17

—————————————————————-

Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο 30 ακτινοθεραπειών στο «Υγεία» νιώθω την ανάγκ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μετέτρεψαν αυτή την εμπειρία μου σε ένα ευχάριστο ταξίδι ! Παράλληλα με το υψηλό επίπεδο γνώσεων, υπηρεσιών, εξειδίκευσης, τα τελευταία τύπου υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα θεραπείας, το ευχάριστο περιβάλλον, διαπίστωσα ένα εξαίρετο «ανθρώπινο κεφάλαιο». Η ιατρός μου, οι τεχνολόγοι, οι φυσικοί, η γραμματειακή υποστήριξη ήταν πάντα στη διάθεσή μου, υπήρχε άψογη συνεργασία και είναι όλοι τους άριστοι επαγγελματίες – ο καθένας σε αυτό που κάνει. Διαθέτουν γνώσεις, εμπειρία, υπευθυνότητα αλλά παράλληλα είναι ευγενικοί, πρόθυμοι, εξυπηρετικοί, φιλικοί και υποστηρικτικοί. Όλα τα στοιχεία που ένας ασθενής χρειάζεται για να νιώσει άνεση, φροντίδα, εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Επίσης, οι άνθρωποι της ασφάλειας ήταν εξαρετικοί ! Είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό να συνεχίσει τις επενδύσεις σε εκπαίδευση και υψηλή τεχνολογία, μα πάνω από όλα να διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Στο τέλος της ημέρας αυτό του δίνει αξία και τον πάει υψηλότερα. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ.

Χ.Α.

13.03.17 

—————————————————————-

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα και ιδιαίτερα την Ιατρό μου, κα Κατσώχη όπως και την ομάδα της. Ευχαριστώ πολύ και όλο το τμήμα σας. Ως εκ τούτου, σας αφιερώνω και δύο μαντινάδες εφόσον είμαι Κρητικός : 

  1. Οι δείκτες μου ανεβήκανε 

και έχασα το μυαλό μου.

Εις το ΥΓΕΙΑ βρήκανε,

θέ’ μου το φάρμακό μου.

 

  1.  Ψάχνω να βρώ μια Γιάτρισσα,

 Κατσώχη να σου μοιάζει.

 Μα σαν εσένα ο θεός,

 Μία στις χίλιες βγάζει.

Κ.Θ.

06.03.17

—————————————————————-

Αγαπημένη μου κα Δέσποινα Κατσώχη. Σ’αυτό το ταξίδι μου, με πρωτόγνωρα συναισθήματα για μένα, καταφέρατε ώστε να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες χάρη στη σωστή σας κατεύθυνση, εμπειρία, προστατευτικότητα, αλλά και την ηρεμία και σιγουριά που εμπνέεται, σας ευχαριστώ, να είσαι καλά, να δίνετε χαρά και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι η Akos να τα εκατοστίσει με μια λαμπρή πορεία!! Σας ευχαριστώ για το χαμόγελό σας και την συμπαράστασή σας!!

ΤΜ.

24.02.17  

—————————————————————-

Συγχαρητήρια στην κα Κατσώχη και την ομάδα της για την άψογη συμπεριφορά τους, τον επαγγελματισμό τους και την βοήθειά τους. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια και για τους βοηθούς της στα γραφεία τους. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μπάμπη και τον Ανδρέα από το ακτινοθεραπευτικό τμήμα για τον τρόπο συμπεριφοράς και την άψογη συνεργασία και την βοήθειά τους. «Ευχαριστούμε πολύ για όλα».

Π.Σ.

22.02.17

—————————————————————-

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη νοσηλεία, θεραπεία και τη φροντίδα της κας Κατσώχη,  της ομάδας και τους συνεργάτες της.

Β.Γ.

18.01.2017

Από 07.09.16 έως 25.10.16 ξεκίνησα 35 ακτινοβολίες. Στο τμήμα λοιπόν αυτό που έγινε δεύτερο σπίτι μου, γνώρισα όλους αυτούς τους ανθρώπους που με την ευγένεια, υπομονή, πληροφόρηση και καλοσύνη τους, όπως όλοι οι άνθρωποι του ΥΓΕΙΑ, με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Χωρίς να ξεχάσω κανένα, από την υποδοχή του τμήματος μέχρι τον τελευταίο-α βοηθό, θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην κα Δέσποινα Κατσώχη η οποία είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την ίασή μου. Ας μου επιτραπεί λοιπόν για την ως άνω ΚΥΡΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΟ να γίνω λίγο ποιητής (που δεν είμαι) :  «Στον Όλυμπο ο ΔΙΑΣ έστελνε τους κεραυνούς του και προκαλούσε καταστροφές και θανάτους. Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, όχι βέβαια ως θηλυκός Δίας, αλλά ως Άγγελος πραγματικός με τις ακτίνες που στέλνει σώζει ζωές». Θερμά ευχαριστώ !!! Ο Θεός να σας έχει καλά.

Κ.Π. 

24.10.16

————————————————————————

Με την παρούσα μικρή «επιστολή» θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την αξιόλογη και ξεχωριστή ιατρό μου κα Κατσώχη Δέσποινα με την εκλεκτή ομάδα της, που για μένα αποτελούν κόσμημα για την ελληνική ιατρική επιστήμη. Τους ευχαριστώ, για την ψυχολογική τους στήριξη, όπως επίσης και την φιλικότητα που μου έδειξαν στην πιό δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Συγχαρητήρια και σε όλους τους εκλεκτούς ανθρώπους που εργάζονται στον 2ο όροφο, στο τμήμα των ακτινοβολιών. Ευτυχώς που υπάρχουν (ακόμα) πραγματικοί άνθρωποι, που δίνουν απλόχερα το χαμόγελο και την αγάπη τους, σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους από καρδιάς, να είστε ευλογημένοι !!!

Τ.Μ. 

29.09.16

————————————————————————

Υπήρξατε ο άγγελός μου κάποτε πριν αρκετά χρόνια, όταν πέρασα μια περιπέτεια με την υγεία μου. Θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων.

Π.Γ.

16.05.16   

————————————————————————

Νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ την Ιατρό μου κα Κατσώχη Δέσποινα και την ομάδα της, το εκλεκτό σας προσωπικό, που όλοι μαζί προσφέρετε την έμπρακτη παρουσία σας με κατανόηση, ασφάλεια, ζεστασιά και συμπαράσταση !! Δεν μου «αφαιρείτε» απλώς τον πόνο, μου θυμίζετε ότι πρέπει να έχεις δύναμη και υπάρχει αγάπη στην κάθε σας λέξη, στην κάθε σας χαμογελαστή συμπεριφορά. Μαζί με την υγεία που είναι το πιο ακριβό αγαθό, με κάνετε να νιώθω μέλος της οικογένειάς σας. Είμαι αρκετά μόνη (χωρίς οικογένεια) και το εκτιμώ βαθιά ότι είστε συναισθηματικά απλόχεροι άνθρωποι. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Ο καρκίνος θυμίζει την Μεγάλη Εβδομάδα, είναι μία διαδρομή μοναχική, ενδοσκόπησης και διδαχής. Κάθε μέρα και ένα μάθημα, ένα πολύτιμο μήνυμα, μια απάντηση ! Χάρη στους Ιατρούς μου και το πολύ ευγενικό προσωπικό σας, ο καρκίνος έγινε γρίπη και αν έπρεπε να τον βγάλω για να σας γνωρίσω, χαλάλι ! Με την απλόχερη βοήθειά σας, το χαμόγελο και την ξεχωριστή αγάπη σας, τη γνώση και τα πολύτιμα κριτήριά σας, με κάνατε να νιώσω δυνατή, ψυχολογικά υγιής και φυσικά τυχερή που σας γνώρισα. Σας εύχομαι καλή Μεγάλη Εβδομάδα, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Να είστε πάντα ευλογημένοι και να βοηθάτε με τόση αγάπη όλο τον κόσμο. 

Σας ευχαριστώ από καρδιάς!!!

Τ.Μ.

15.04.16 

————————————————————————

Σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για ό,τι έχετε κάνει και κάνετε για τη μαμά μου. Είμαστε πολύ τυχεροί που σας βρήκαμε και την έχετε αναλάβει εσείς γιατί πραγματικά της έχετε δώσει (και εμάς βέβαια) πολύ δύναμη για να το ξεπεράσει όλο αυτό και να βρει πάλι την ελπίδα και την αισιοδοξία της και γενικά τον παλιό της εαυτό. Να σας έχει καλά ο Θεός και εσάς και την οικογένειά σας!

Κ.ΝΤ.

20.01.16

Perfect service ! Perfect treatment ! The staff is excellent ! No recommendations ! No suggestions !

Thanks !!!  to the Dr. Katsochi and her collaborators.

Thanks again ! 

Dr.B.D.

20.11.15

————————————————————————

Λέγομαι Β.Κ. ΄Εκανα ακτινοθεραπείες και ιατρός μου ήταν η κα Δέσποινα Κατσώχη. Εμεινα πολύ ευχαριστημένη τόσο από την κα Κατσώχη όσο και από τους συνεργάτες της.

Ευχαριστώ πολύ για όλη την περιποίησή τους και την καλή συμπεριφορά τους.

Β.Κ.

18.11.15

————————————————————————

Thank you again and your team about the cares, gently attitude and professional skill during my treatment in the hospital HYGEIA. Thank you for the recommendation to continue with the hormone therapy. I am feeling wonderful with no side effects from the treatment.

P.N.

03.09.15 

————————————————————————

Εάν μπορούσα να ονομάσω τον εαυτό μου πρώην ασθενή όπως τουλάχιστον με βεβαίωσαν οι γιατροί μου, δεν έχω να της αναφέρω παρατηρήσεις αλλά μόνο ευχαριστίες, όχι μόνο μέσα στο νοσοκομείο αλλά και εκτός αυτού (στα εξωτερικά ιατρεία). Ολοι οι γιατροί μου, κος Χριστοδούλου Κ. (απίθανος), Χειρούργος (καλλιτέχνης) κα Σταυρίδη Φλώρα Ογκολόγος (διορατική και ευέλικτη) και η κα Κατσώχη Δέσποινα Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος (άριστη και ανθρώπινη) μετά των συνεργατών της, ήταν όλοι υπέροχοι όσων αφορά την κατάρτιση στην αποτελεσματικότητα και την συμπεριφορά της. Το ίδιο μπορώ να πω και για όλο το βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου. Τέλος πάλι σας ευχαριστώ με την ελπίδα ότι θα ζήσω τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου χωρίς προβλήματα χάρη σε εσάς.

Γ.Ρ.

27.08.15


Η θεραπεία μου στο νοσοκομείο, αφορά ακτινοβολίες. Στο τμήμα ακτινοβολιών υπεύθυνη είναι η κυρία Κατσώχη Δέσποινα και ο ιατρός πνευμονολόγος είναι ο κος Κώστας οι οποίοι είναι εξαίρετοι επιστήμονες, με μεγάλη ανθρωπιά. Πάντα καταλάβαιναν τις ερωτήσεις μου και μου απαντούσαν με ζεστές κουβέντες για να μου ανυψώσουν το ηθικό και να διώξω τις φοβίες μου και την αγωνία, λόγω της παθήσεώς μου. Παρ’όλο που τους κούραζα, αυτοί πάντα απαντούσαν με μεγάλη χαρά. Για εμένα οι απαντήσεις τους ήταν μεγάλη ανακούφιση ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλω εκ βάθος καρδίας να τους ευχαριστήσω και τους εύχομαι υγεία και χαρά. Ομοίως όλο το προσωπικό του τμήματος αυτού, τον κο Χρήστο, τους χειριστές των μηχανημάτων στο τμήμα ακτινοβολίας, την κυρία Γεωργία, τον κο Μπάμπη και όλους στο τμήμα αυτό που με βοήθησαν με τον λόγο τους να σταθώ στα πόδια μου και να αντιμετωπίσω την περιπέτεια της υγείας μου. Τους ευχαριστώ όλους, εύχομαι να είναι πάντα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι στη ζωή τους.

Β.Α. 

22.07.15

————————————————————–

Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς την κα Κατσώχη και την ομάδα της που εστίασε στην ασθένειά μου και μου έδωσε σιγουριά, αισιοδοξία και κουράγιο. Ευχαριστώ τον κο Αληγέωργα, συνεργάτη της και επίσης το διοικητικό προσωπικό της ομάδας της που ήταν άψογο και εξυπηρετικότατο. Τέλος δίνουμε συγχαρητήρια στο προσωπικό που έκανε τις θεραπείες μου.

Μ.Ι. 22.07.15

————————————————————–

Η γνωριμία μου με το νοσοκομείο Υγεία έχει να κάνει με 35 επισκέψεις ακτινοθεραπείας στο διάστημα Τέλη Μαίου 2015 τέλη Ιουλίου 2015. Υπεύθυνος Ιατρός για την θεραπεία μου ήταν η κυρία Δέσποινα Κατσώχη και όλο το team της. Ασχετα ποια θα είναι η τελική έκβαση της υγείας μου, είμαι ενθουσιασμένος για την επιλογή μου να έρθω από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να πραγματοποιήσω αυτές τις θεραπείες. Το επιστημονικό υπόβαθρο της κας Κατσώχη, η αξιοπιστία των μηχανημάτων του Νοσοκομείου Υγεία, η ανθρώπινη προσέγγιση των Ιατρών του team, οι γραμματείς του team, ήταν πάντα στην διάθεσή μου και με βοήθησαν σε κάθε βήμα. Ποτέ δεν ένιωσα ότι υπάρχει κάτι άγνωστο. Με βοήθησαν στα πάντα και μου έδωσαν μία ανθρωπίνως και επιστημονικά καταρτισμένη θεραπεία σε τέλειο επίπεδο. Αριστοι σε όλα ήταν και οι χειριστές των μηχανημάτων (επιταχυντές).

Μ.Α. 20.07.15

————————————————————–

Ήλθα από Κρήτη για ακτινοβολίες συστημένος για την κα Κατσώχη και το Υγεία.Όλα εξελίχθησαν άριστα. Μπορώ δε να πω, ότι όλα ήσαν πολύ καλύτερα απ’ότι περίμενα και φανταζόμουνα. Συγχαρητήρια !

Μ.Δ. 19.06.15

————————————————————–

Η κα Κατσώχη ήταν πάντα παρούσα για το διάστημα που έκανα ακτινοθεραπεία.

Ζ.Δ. 08.06.15

————————————————————–

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από την ακτινοθεραπευτική αγωγή στο <Υγεία>. Η Επιστημονική κατάρτιση των εργαζομένων, η επαγγελματική ευσυνειδησία, η ανθρώπινη προσέγγιση, η τυπικότητα και η συνέπειά τους, με έκαναν να αισθάνομαι οικεία και άνετα βιώνοντας ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας. ΄Ολη η ομάδα του ακτινοθεραπευτικού-Ογκολογικού τμήματος, με συγκίνησε με την ευσυνειδησία, της ακολουθούμενης αποστολής τους. Ιδιαίτερη μνεία επιθυμώ να κάνω για την κα Κατσώχη και όλο το team που την περιβάλλει. Σε τόσο αντίξοες συνθήκες αποτελεί όαση η παρουσία ανθρώπων που τιμούν στο ακέραιο την αποστολή τους.Με τιμή,

Κ.Ε. 15.06.15

————————————————————–

Πήγα στην Ιατρό κα Κατσώχη Δέσποινα για να υποβληθώ σε 30 ακτινοβολίες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την ίδια και όλη την ομάδα της για το ενδιαφέρον τους, για την θεραπεία τους και τις χρήσιμες συμβουλές τους.

Λ.Κ. 01.06.15

————————————————————–

Η Συνεργασία μου ήτανε με την κυρία Δέσποινα Κατσώχη η οποία με άριστο το 10 θα έβαζα 10΄. Τόσο καλά τόσο απλά. Οι δε συνεργάτες της κας Κατσώχη, δεν έχω λόγια… Ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Η υπάλληλος της γραμματείας, πάρα πολύ καλή, όπως και οι χειριστές των μηχανημάτων. Είμαι ευχαριστημένος και τυχερός που συνεργάστηκα με αυτούς τους ανθρώπους στο Νοσοκομείο <Υγεία>. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Λ.Ε. 22.05.15

————————————————————–

I am very grateful to the equip of Dr.Despina M.Katsochi MD,PhD because of their high professional skills, friendly and open carestime. The whole stuff is very good organized polite and ready to help you in a moment.

N.P. 28.05.2015

Ήλθα από Κρήτη για ακτινοβολίες συστημένος για την κα Κατσώχη και το Υγεία.

Όλα εξελίχθησαν άριστα. Μπορώ δε να πω, ότι όλα ήσαν πολύ καλύτερα απ’ότι περίμενα και φανταζόμουνα.

Συγχαρητήρια !

Μ. Δ. 19.06.14

————————————————————–

Θα ήθελα να συγχαρώ όλη την ομάδα της κας Κατσώχη και φυσικά και την ίδια για την ακούραστη δουλειά, την καλή, ανθρώπινη συμπεριφορά, την κατανόηση, την συμπαράσταση, την εξυπηρέτηση και το καθημερινό τους χαμόγελο που μου έδινε κουράγιο να συνεχίσω να προσπαθώ.

Με εκτίμηση,

Ι. Δ. 16.06.2014

————————————————————–

Είσαστε όλοι υπέροχοι!!! Οι καλύτεροι!!! Από την γραμματέα της κας Κατσώχη, τους τεχνικούς, την διαιτολόγο και βέβαια τον ευγενικό και εξαιρετικά καλό ιατρό κο Αληγέωργα.Οσο για την κα Κατσώχη νομίζω ότι την αγαπώ πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν γιατρό.Είναι η καλύτερη. Ευχαριστώ, πολύ.

Δ.Δ.

————————————————————–

Θεωρώ τον εαυτό μου καλότυχο που σας γνώρισα και με περιθάλψατε.

Α.Κ.

————————————————————–

Η ομάδα της κας Κατσώχη και η ίδια μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και μου έδωσαν κουράγιο. Πιστεύω ότι και αυτή πέτυχε στο σκοπό της. Το νοσοκομείο σας πρέπει να είναι ικανοποιημένο που έχει τέτοιους ιατρούς όπως ήμουν και εγώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας μου και μετά.

Κ.Σ.

————————————————————–

Κυρία Κατσώχη εντυπωσιάστηκα από την ανθρωπιά και το χαμόγελό σας.

Σας ευγνωμονώ για ότι κάνατε για μένα, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Να είστε πάντα γερή, λαμπερή και όμορφη όπως τώρα.

Κ.Α.

————————————————————–

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρίμηνης ακτινοθεραπείας μου, βρέθηκα σε μία ευχάριστη έκπληξη. Εκτός φυσικά από την μεγάλη βοήθεια των Ιατρών μου (κας Κατσώχη, κας Φωτοπούλου, κας Κοσμίδη), οι δύο θεραπεύτριες (Μαρία Μοχλάκη και Βιργινία Βούλγαρη) με την ευγένεια, την προθυμία και την ευσυνειδησία τους δημιούργησαν ένα φιλόξενο περιβάλλον που με βοήθησε ψυχολογικά να αντιμετωπίσω τη θεραπεία μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Π. Μ.

————————————————————–

Σε εποχές άδικες είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο να γνωρίζεις ανθρώπους με συναίσθημα, επαγγελματισμό και γενναιοδωρία ψυχής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Β.Ε.

————————————————————–

Κυρία Κατσώχη, καλημέρα σας.

Είμαι η Α-Ν Κ. Μοσηλεύθηκα προσφάτως δωρεάν στο “ΥΓΕΙΑ” (εικάζω ότι ήμουν μία από τις charity cases) και εντυπωσιάστηκα από την ανθρωπιά και το χαμόγελό σας. Σας ευγνωμονώ για ό,τι κάνατε για εμένα και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι μπορώ πλέον να περπατήσω άνετα και ξανάρχισα να εργάζομαι -είμαι μεταφράστρια-. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Να είστε πάντα γερή, λαμπερή και όμορφη όπως τώρα.

————————————————————–

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ …..

……. Σου εμπιστεύθηκα ένα άρρωστο σώμα και μία απελπισμένη ψυχή.

Τρεις μήνες μετά από έναν καθημερινό αγώνα – δε θα ξεχάσω τη λάμψη στα μάτια σου και τη χαρά στο πρόσωπό σου – μου ανακοίνωσες ότι οι κόποι μας είχαν αίσιο τέλος.

Θέλω να εξάρω τη γιατρό Κατσώχη, που όμως επιστήμονες πιο καταρτισμένοι στα ιατρικά θέματα από εμένα, γνωρίζουν καλύτερα.

Εγώ θα σταθώ στον άνθρωπο Δέσποινα, που βοηθά τον πόνο που συναντά καθημερινά με τα αποθέματα της ψυχής της και της δύναμης του χαρακτήρα της.

 ————————————————————–

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ….

……… Είμαι καλά! Είμαι ακόμα καλά!

Σ’ευχαριστώ που υπάρχεις,

Σ’ευχαριστώ που με βοήθησες να γίνω καλά,

Σ’ευχαριστώ που με τιμάς με τη φιλία σου.

Α.Σ.

 ————————————————————–

…Ηλιαχτίδες! Π.Ζ.

…Χαμογελοθεραπεία! Κ.Κ.

…Ευχαριστώ πολύ που με γιατρέψατε !

Μ.Ε.

 ————————————————————–

Το 2008 μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου ο καρκίνος. Λέξη ανοίκεια μέχρι τότε για την οικογένειά μου, μόνο φόβο και πανικό μπορούσε να προκαλέσει.. Κι όμως, όσο κι αν προσπαθούσα να εξορκίσω το κακό, η τομή στον αριστερό μαστό το θυμίζει συνεχώς. Η συνειδητοποίηση της ασθένειας επώδυνη, μα πιο επώδυνη η επιλογή γιατρού. Ονόματα τρανταχτά κι ατελείωτες ώρες αναμονής σε ιατρεία. Απαντήσεις ασαφείς κι ερωτήματα αναπάντητα! Η απόλυτη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και φόβου μπροστά στον θάνατο. Πώς να εμπιστευτείς τη ζωή σου, το σώμα σου, το στήθος σου, τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη γυναικεία φύση, σε γιατρούς, μπορεί άριστα καταρτισμένους, οι οποίοι, όμως, δε μιλούν στην καρδιά σου, δεν αγγίζουν την ψυχή σου και σε αντιμετωπίζουν ως ένα ακόμα περιστατικό; Με μια τέτοια ψυχολογία και με την πεποίθηση ότι θα άκουγα πάλι τα ίδια ήρθα κοντά σας για πρώτη φορά μετά την επιμονή του χειρουργού μου. Βήματα αργά, διστακτικά! Και ξαφνικά όλα άλλαξαν!. Επιτέλους, μπορούσα να ρωτήσω ότι ήθελα και να πάρω μια κατανοητή απάντηση που καθόλου δεν υπολειπόταν σε επιστημοσύνη και γνώση. Το αντίθετο μάλιστα.!!!!… Εξ επαγγέλματος γνωρίζω πως όσο περισσότερο γνώστης είσαι του αντικειμένου σου τόσο καλύτερα μπορείς να το μεταδώσεις και στον αδαή, στον ασθενή εν προκειμένω, που περιμένει από το γιατρό όχι την παρηγοριά όπως κάποιοι νομίζουν, αλλά την αλήθεια. Μια αλήθεια κατανοητή, πιστευτή. Έτσι άρχισα τις θεραπείες μου μαζί σας. 25 μέρες κάθε μέρα το χαμόγελό σας έγινε ο σύμμαχός μου. Η ανθρωπιά σας η ασπίδα μου απέναντι στον φόβο. Οι γνώσεις σας, τα χέρια σας και τα μάτια σας τα όπλα μου κατά του καρκίνου. Τώρα, μετά από μια τριετία, θέλω να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για το υπέροχο στήθος που μου δωρίσατε ,αλλά για την φιλία και αγάπη που εξακολουθείτε να μου χαρίζετε….

Β.Ζ.

————————————————————–

Σε μια δύσκολη φάση της ζωής μου, μου προέκυψε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο έχρηζε ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Ψάχνοντας μια πιο αποτελεσματική λύση, ήρθα στην ομάδα σας και βρήκα ένα περιβάλλον πολύ θετικό στο πρόβλημά μου. Το γεγονός αυτό, με έκανε να νιώσω πιο καλά και να σας εμπιστευτώ χωρίς ενδοιασμούς. Ξεκινήσαμε μαζί να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια, με χαμόγελο, αισιοδοξία, ηθική υποστήριξη από όλη την ομάδα σας. Όλη η ομάδα σας είναι άψογη και λειτούργησε πολύ θετικά σε εμένα. Με μεγάλη θετικότητα που μου ανέβαζε την ψυχολογία, μπορούσα να συνεχίζω μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία μου. Σας ευχαριστώ! Ακόμη και τώρα που ολοκλήρωσα την θεραπεία μου, υπάρχει η διάθεση και το ενδιαφέρον για εμένα…

Ε.Κ.

————————————————————–

Ερχόμενη εδώ, είχα τελείως αρνητική ψυχολογία, αλλά ήταν όλοι τους τόσο φιλικοί, ευχάριστοι και χαμογελαστοί που κατάφεραν να με κάνουν να ξεχάσω το πρόβλημα υγείας μου. Πραγματικά δεν κατάλαβα πως πέρασε ο καιρός…

Β.Β.

————————————————————–

Ένας ασθενής στα χέρια της Δέσποινας Κατσώχη γίνεται γρήγορα θαυμαστής του επιστημονικού κύρους, του αλάνθαστου βλέμματος, της ζεστασιάς ενός ωραίου ανθρώπου, μιας σπάνιας γιατρού. Με λίγα λόγια… ξεκινάει να γίνεται καλά! Ανεκτίμητος ο τρόπος της να σου εξηγεί, να σε ενθαρρύνει, να κερδίζει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σου. Αγέρωχη, μα χωρίς αλαζονεία, δυναμική μα ποτέ απόμακρη, πάντα λαμπερή, φιλική, πάντα συγκεντρωμένη, σαφής και τόσο λυτρωτικά αποτελεσματική! Αξιοθαύμαστη! Ευχαριστώ τη ζωή που με έφερε στο φωτεινό δρόμο μιας τέτοιας επιστήμονος, ενός τόσο χαρισματικού ανθρώπου! Είναι ευλογία όταν, στο τελευταίο ραντεβού, μαζί μ` ένα ωραίο, θερμό χαμόγελο ικανοποίησης δέχεσαι από τα χείλη της το ύψιστο δώρο των λέξεων «για μένα είστε θεραπευμένος»!

Δ.Μ.

————————————————-

Δοξάζω το Θεό που μου έστειλε αυτή την αρρώστια (εγώ τη λέω δοκιμασία)!!!

Δοξάζω το Θεό που μου έστειλε ΕΣΑΣ!!!

Όταν ήχησε στ΄ αυτιά μου η λέξη “κακοήθεια” – 21 μήνες πριν – είπα μέσα μου: “αποκλείεται δε το ακούω για μένα αυτό, για άλλον είναι…” Όταν συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για μένα πάγωσα, κι εγώ και ο άντρας μου.

– “Είναι κάτι κακό αλλά εμείς θα το χτυπήσουμε” ήταν τα λόγια της κας Κατσώχη στους γονείς μου, κι εγώ δίπλα τους να τους χαμογελάω δίνοντάς τους -εγώ- κουράγιο το οποίο είχα αντλήσει από το χαμόγελο και τη σιγουριά της. Κι έτσι ξεκινήσαμε -συν των άλλων- και τις 35 ακτινοβολίες κα-θη-με-ρι-νά.

-“Καλημέρα, Καλημέρα”… με υποδεχότανε η κα Κατσώχη, πάντα με διπλή καλημέρα για να είναι πραγματικά καλή.

-“Καλώς την, καλημέρα σου”… μ΄ ένα τεράστιο γλυκύτατο χαμόγελο η Κατερίνα (Φωτοπούλου) και τέλος η τρυφερή Σοφία (Κοσμίδη) που άνοιγε την αγκαλιά της μόλις έμπαινα μέσα, μου κρατούσε το χέρι τη στιγμή που ξαπλωμένη πια στο μηχάνημα φοβόμουνα τόσο πολύ γιατί φορούσα και μία μάσκα που κρατούσε σταθερό το κεφάλι μου, έλεγε τη αστεία φράση με την οποία σηματοδοτούσε την έναρξη της θεραπείας: -“Μπουμπουνίστε το…το γλυκό μας το κορίτσι(έτσι με έλεγε)”. Αυτή την αστεία φράση την οποία είχα τόσο ανάγκη να την ακούω, και που ακόμα τη θυμάμαι και γελάω. Γι΄ αυτό κι εγώ προσπαθούσα χαμογελώντας να πηγαίνω και χαμογελώντας να φεύγω γιατί αυτό τους άξιζε. Σε όλο το τμήμα αξίζουν συγχαρητήρια!!! Κανέναν δε ξεχνώ.

Συνεχίστε να γιατρεύετε τους ανθρώπους με τη στήριξη και τη βοήθεια του Θεού!!!

Πάντα ευγνώμων 

Ε.Π.