Η ομάδα των συνεργατών

Γνωρίστε την ομάδα των συνεργατών της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας

Δέσποινα Κατσώχη

Η Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.
Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών ‘Υγεία’   (www.hygeia.gr)
Επικεφαλής Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος του Κέντρου Βραχυθεραπέιας Προστάτη στο ΔΘΚΑ ‘Υγεία’ (www.prostate.gr )
Διευθύντρια της ‘Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας’ (www.aktinotherapeia.com)
Ιδρύτρια και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ‘ΑΚΟΣ’ (www.akoslife.com)

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη
Ελένη Ταρναρά

Η Ελένη Ταρναρά είναι κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια.
Είναι ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συναισθηματικής Διαχείρισης καθώς και βασική εισηγήτρια του αναγνωρισμένου προγράμματος Διαχείρισης Άγχους FIGHTSTRESS©.
Διατελεί επιστημονική συνεργάτης της ΑΚΟΣ (Επικεφαλής: Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ) με αντικείμενο την έρευνα και υποστήριξη ογκολογικών ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.
Είναι αριστούχος απόφοιτος του Tμήματος Ψυχολογίας του Aνοιχτού Βρετανικού Πανεπιστημίου με έδρα το Λονδίνο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Surrey καθώς και πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

Δρ. Ελένη Ταρναρά
Φωτεινή Κωσταντίνου

Η Φωτεινή-Τίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά. Φοίτησε στο τμήμα Βιολογίας του University of Guelph στο Τορόντο του Καναδά όπου και αποφοίτησε με άριστα το 1998.
Συνέχισε τις σπουδές της στο Canadian College of Naturopathic Medicine όπου και έλαβε τον τίτλο του Doctor of Naturopathic Medicine το 2003. Πραγματοποίησε ένα μέρος της ειδικότητάς της στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.
Από το 2003 ως το 2014 εργάσθηκε σε ένα ολοκληρωμένο πολυϊατρείο (Springdale Medical) στο Brampton του Καναδά ως οικογενειακός ιατρός, βοηθώντας ασθενείς με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας όπως αυτοάνοσα νοσήματα (ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn, ρευματοειδής αρθρίτιδα), Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ), πολλαπλή σκλήρυνση, έκζεμα και άλλες κοινές παθήσεις.

Δρ. Φωτεινή Κωνσταντίνου
Αλεξία Κατσαρού

Η Αλεξία Κατσαρού Φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Αθήνα). Παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Έλεγχος του στρες και προαγωγή της υγείας» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Αθήνα). Εκπόνησε τη Διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα) σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τη διατροφή, το στρες και την καρδιαγγειακή νόσο. Έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση διατροφικών διαταραχών από την πλευρά του Διαιτολόγου από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών (υπό την αιγίδα του αντίστοιχου Βρετανικού Κέντρου), όπου έχει παρακολουθήσει και άλλα σεμινάρια (ενδεικτικά: «όρια μεταξύ κλινικού και ασθενούς», «ψυχολογικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας»).

Εργάζεται ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος της «Ογκολογικής Θεραπευτικής Συνεργασίας» (Επικεφαλής: κ. Δέσποινα Κατσώχη, ΔΘΚΑ Υγεία) με αντικείμενο τη διατροφική υποστήριξη ατόμων με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία από το 2014. Είναι επίσης συνεργάτης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος του Νοσοκομείου Υγεία με αντικείμενο τη χειρουργική της παχυσαρκίας και παθήσεις του πεπτικο. Επιπλέον, είναι μέλος εξειδικευμένης θεραπευτικής ομάδας με αντικείμενο τη διατροφική φροντίδα και υποστήριξη σε άτομα με διατροφικές διαταραχές. Τέλος, είναι υπεύθυνη του Επιστημονικού Κέντρου Σύγχρονης Διαιτολογίας και Διατροφικής υποστήριξης (σε Αθήνα και Λάρισα) με αντικείμενο τη ρύθμιση βάρους, την αντιμετώπιση διαταραγμένης διατροφικής συμπεριφοράς, τη διά-βίου διατροφική εκπαίδευση και καθοδήγηση, καθώς και τη διατροφική υποστήριξη σε παθολογικές καταστάσεις.

Δρ. Αλεξία Κατσαρού
Ομάδα Συνεργατών Γνωρίστε την ομάδα των συνεργατών της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας