Φωτεινή Κωσταντίνου

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κλινικός Βιολόγος

Η Φωτεινή-Τίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά. Φοίτησε στο τμήμα Βιολογίας του University of Guelph στο Τορόντο του Καναδά όπου και αποφοίτησε με άριστα το 1998.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Canadian College of Naturopathic Medicine όπου και έλαβε τον τίτλο του Doctor of Naturopathic Medicine το 2003. Πραγματοποίησε ένα μέρος της ειδικότητάς της στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.

Από το 2003 ως το 2014 εργάσθηκε σε ένα ολοκληρωμένο πολυϊατρείο (Springdale Medical) στο Brampton του Καναδά ως οικογενειακός ιατρός, βοηθώντας ασθενείς με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας όπως αυτοάνοσα νοσήματα (ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn, ρευματοειδής αρθρίτιδα), Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ), πολλαπλή σκλήρυνση, έκζεμα και άλλες κοινές παθήσεις.

Από το Σεπτέμβριο του 2005 ως τον Οκτώβριο του 2006 συμμετείχε σε έρευνα σχετικά με τις Λειτουργικές Διαταραχές του Εντέρου στο St. Joseph’s Hospital στο Χάμιλτον του Καναδά.

Ταυτόχρονα, ήταν για ένα έτος (Οκτώβριος 2007-Οκτώβριος 2008) επιβλέπων ιατρός στην πανεπιστημιακή κλινική LAMP Satellite Clinic του Canadian College of Naturopathic Medicine όπου είχε την επίβλεψη και διδασκαλία τεταρτοετών φοιτητών για την διασφάλιση της σωστής διάγνωσης και προτεινόμενης θεραπείας.

Από το 2006 ως το 2011 εκπαιδεύθηκε στην Φυσικοπαθητική Ογκολογία (Naturopathic Oncology) στο πρόγραμμα fellowship του American Board of Naturopathic Oncology από όπου και έλαβε τον τίτλο Fellow to the American Board of Naturopathic Oncology to 2011. Είναι μία από τους 16 ειδικευμένους στην ογκολογία φυσικοπαθητικούς ιατρούς σε όλον τον Καναδά.

Από το 2015 διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα ως Κλινικός Βιολόγος βοηθώντας ασθενείς με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας (και ιδιαίτερα ογκολογικούς ασθενείς). Προσαρμόζοντας το διατροφικό σχήμα, την λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και αλλάζοντας τον τρόπο ζωής παράλληλα με την συμβατική θεραπεία, επιτυγχάνεται η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του ασθενή. Αυτό επιτυγχάνεται με άμεση και στενή συνεργασία με τον ασθενή, τον ογκολόγο, και όλους τους επαγγελματίες υγείας ώστε να υπάρχει διαρκής και ολοκληρωμένη υποστήριξη στον ασθενή.

Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.