Η σοκολάτα συχνά συνδέεται με την ημικρανία, επειδή περιέχει θεοβρωμίνη, και καφεΐνη.

Τα προμαγειρεμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα: η πρώτη κατηγορία περιέχει νιτρώδη άλατα ενώ η δεύτερη γλουταμινικό μονονάτριο. Από τα τυριά, τσένταρ, μοτσαρέλα, προβολόνε, μπρι, καμαμπέρ, έμενταλ, γκούντα, παρμεζάνα, ροκφόρ, γραβιέρα και κασέρι, δηλαδή τα ώριμα τυριά, έχουν συσχετισθεί με την ημικρανία, λόγω της τυραμίνης τους.

Τυραμίνη περιέχουν και φασόλια, κουκιά, αποξηραμένα φρούτα, μπίρα και τα λαχανικά τουρσί.Όμως και η κατανάλωση παγωμένων τροφίμων ή ροφημάτων, προκαλεί σύσπαση των αγγείων γύρω από το στόμα και το λαιμό και άρα πονοκέφαλο!

Και κάτι τελευταίο: μόλις αισθανθείτε τον πονοκέφαλο να σας… χτυπά την πόρτα, πιείτε άφθονο νερό γιατί είναι πιθανό να έχετε αφυδατωθεί!

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Ακτινοθεραπεία - aktinotherapeia.gr