Στην  εκπληκτική εξέλιξη της απεικόνισης που έχει σαν συνέπεια την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων και την ανάπτυξη εξατομικευμένων στρατηγικών ριζικής αντιμετώπισης της νόσου εστίασε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο του 1ου  Συνεδρίου Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών που πραγματοποιήθηκε στην Αγριά Μαγνησίας στις 2 και 3 Μαΐου.

Όπως επισήμανε η ογκολόγος-ακτινοθεραπευτής και Πρόεδρος της ΑΚΟΣ: «Οι χειρουργικές τεχνικές είναι πλέον λιγότερο ακρωτηριαστικές και ρομποτικά καθοδηγούμενες. Η Ακτινοθεραπευτική αγωγή είναι στοχευμένη και απεικονιστικά καθοδηγούμενη με λιγότερες παρενέργειες στα υγιή κύτταρα.»

Η Δρ. Κατσώχη σημείωσε ότι  η αποκωδικοποίηση της λειτουργίας του καρκινικού κυττάρου  βελτίωσε θεαματικά τον τομέα της παρασκευής φαρμάκων με συγκεκριμένη δράση στο μονοπάτι της καρκινογένεσης και της αγγειογέννεσης και υπογράμμισε καταληκτικά: « Τα λαμπρά επιτεύγματα της μοριακής ταυτοποίησης του καρκίνου μας επιτρέπουν πλέον να μιλούμε για   μακροχρόνιο έλεγχο του καρκίνου. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των αποθεραπευμένων και η καλή ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών, μας κάνουν να ατενίζουμε το μέλλον όχι με το φόβο της αποτυχίας αλλά με την ελπίδα νέων επιστημονικών αλμάτων, που θα μας φέρουν πιο κοντά στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την εξάλειψη της νόσου».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου  με θέμα: «Μοριακά Στοχευμένες Θεραπείες στους καρκίνους Πνεύμονα, Μαστού, Ουροποιητικού, Γαστρεντερικού, Εγκεφάλου και Μελανώματος» ανέπτυξαν τις απόψεις τους διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της ογκολογίας.

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Ακτινοθεραπεία - aktinotherapeia.gr