Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη προσκεκλημένη της εκπομπής “Περιπέτειες υγείας” της Βάνας Κεκάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμος, αρκεί να διαγνωσθεί και να αντιμετωπισθεί έγκαιρα.

Με αφορμή την περίπτωση της Πρωταθλήτριας Καράτε Τζωρτζίνας Ξένου, που έδωσε νικηφόρα μάχη κατά του καρκίνου και σήμερα επέστρεψε πλέον επιτυχώς στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, η Δρ. Κατσώχη επισήμανε ότι οι γονείς θα πρέπει άγρυπνα να παρατηρούν κάθε ύποπτο σύμπτωμα που εμφανίζει το παιδί ενώ εφόσον νοσήσει, μετά την αποθεραπεία οφείλουν να το βοηθήσουν να επανέλθει στην καθημερινότητά του.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι το μεγαλύτερο όπλο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο είναι η  πρόληψη, αλλά και η υγιής στάση ζωής με τακτική άθληση, διατήρηση ιδανικού σωματικού βάρους και διατροφή που ακολουθεί τα μεσογειακά πρότυπα.

Περιπέτειες Υγείας 23-03-2015 από action24_tv

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Ακτινοθεραπεία - aktinotherapeia.gr