Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, ογκολόγος-ακτινοθεραπευτής είναι επικεφαλής της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Έχει εκπαιδευτεί και στη συνέχεια έχει εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Γερμανίας όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και κατείχε διευθυντική θέση.

Ως απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής, ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική και στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία του Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας, όπου το 1990 έγινε επίκουρη καθηγήτρια στην ακτινοθεραπευτική ογκολογία. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στους ειδικότερους τομείς της ακτινοθεραπείας και τους συνδυασμούς της με τη χημειοθεραπεία και νεώτερες θεραπείες, στην Ιατρική Σχόλη του Βερολίνου και Μονάχου.

Ειδικεύτηκε σε θέματα ακτινοπροστασίας και ασχολήθηκε με την ανάπτυξη ακτινοθεραπευτικών τεχνικών και μεθόδων, αποκτώντας διεθνώς κατοχυρωμένο, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Διετέλεσε για μία πενταετία υποδιευθύντρια του τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου RWTH Aachen.

Σήμερα είναι επικεφαλής της «Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας» στο «Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας» του ΔΘΚΑ “Υγεία” έχοντας συγκροτήσει μία ομάδα από εξειδικευμένους επιστήμονες και προσωπικό από το χώρο της υγείας για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και φροντίδα του ογκολογικού ασθενή. Διετέλεσε επικεφαλής του ογκολογικού συμβουλίου του Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΔΘΚ Τιράνων «Υγεία» (2012-2014) .

Η Δρ. Κατσώχη συνεργάζεται εδώ και χρόνια με πολλά επιστημονικά κέντρα σε Ευρώπη και Αμερική στην ανάπτυξη και εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων όπως η βραχυθεραπεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, η στερεοταξία εγκεφάλου και σώματος και η εξωκρανιακή στερετοταξία σώματος.

Έχει συγγράψει πολλά πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα, για έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα αλλά και κεφάλαια σε Ελληνικά και Διεθνή εγχειρίδια. Είναι μέλος  Ιατρικών Εταιρειών στο εξωτερικό και στην Ελλάδα ενώ συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων.

Είναι Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «‘ΑΚΟΣ» που στόχο έχει την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου αλλά και την παροχή βοήθειας στους αποθεραπευμένους από την νόσο.

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Ακτινοθεραπεία - aktinotherapeia.gr