Βραβείο για την πρωτοπόρα και δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή Mastos, απέσπασε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Πρόεδρος της ΑΚΟΣ  και επικεφαλής της Ογκολογικής Ακτινοθεραπευτικής Συνεργασίας (www.aktinotherapeia.gr), στην τελετή απονομής των e-volution awards 2013, την γιορτή του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Η κα Κατσώχη παρέλαβε την τιμητική διάκριση από τον κ. Γεώργιο Βασιλαρά, Πρόεδρο του ΕΙΕΠ (Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών).H εφαρμογή Mastos, η πρώτη ελληνική εφαρμογή του είδους, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τις Ελληνίδες σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Ειδικότερα ενημερώνει για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του, τους επιβαρυντικούς παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξη της νόσου ενώ συστήνει μέτρα προφύλαξης επικεντρώνοντας στη σημασία της τακτικής αυτοεξέτασης και της μαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις τακτικές επισκέψεις σε κλινικό ιατρό.Η εφαρμογή διδάσκει την σωστή τεχνική αυτοεξέτασης του στήθους με απλά κατανοητά βήματα και σχετικές εικόνες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα σημάδια της νόσου αλλά και στο τι πρέπει να προσέχουν. Επιπλέον περιέχει σύντομο εκπαιδευτικό video για την πληρέστερη κατανόηση της τεχνικής της αυτοεξέτασης προκειμένου οι γυναίκες να ολοκληρώνουν ορθά και σε σύντομο χρονικό διάστημα τη διαδικασία.Μέσω της εφαρμογής οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να θέσουν υπενθυμίσεις, τόσο για την μηνιαία συνιστώμενη αυτοεξέταση των μαστών τους, όσο και για την μαστογραφία τους. Έτσι, σε τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν στο κινητό τους σχετική ειδοποίηση, ώστε να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους τον τακτικό προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, που μπορεί να τους σώσει τη ζωή.H πρωτοβουλία για τη μεταφορά της μάχης ενάντια στον καρκίνο του μαστού και στο πεδίο των νέων τεχνολογιών ανήκει στη Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, επικεφαλής της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας (www.aktinotherapeia.gr) και στην εταιρεία ANADELTA (www.anadelta.com).
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό κόσμο. Η πρώιμη ανίχνευση του συμβάλει στην επιβίωση της ασθενούς αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της. Ο καρκίνος μαστού είναι περίπτωση καρκίνου με τις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση που επιτυγχάνεται μέσω της αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας και της κλινικής εξέτασης.

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Ακτινοθεραπεία - aktinotherapeia.gr