Με κεντρικό σύνθημα «Αγάπησε τον εαυτό σου, άλλαξε στάση ζωής» η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ και ο  Ροταριανός Όμιλος  Κηφισιά-Πολιτεία, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 18.30,  στο Semiramis Hotel (Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της ΑΚΟΣ με τίτλο ««Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα», που στόχο έχει να μας ευαισθητοποιήσει σε θέματα πρόληψης του καρκίνου αλλά και να μας κινητοποιήσει στο να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής που υπόσχεται μακροβιότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές θα αναπτύξουν τα εξής θέματα:

  • Σάββας Παπαδόπουλος

Παθολογοανατόμος,

«Γνωρίζουμε τα πολλά πρόσωπα του καρκίνου».

  • Δέσποινα Κατσώχη

Ακτινοθεραπευτής- Ογκολόγος, Πρόεδρος της ΆΚΟΣ.

«Προλαμβάνω: μια ενσυνείδητη δράση ζωής».

  • Γιάννης Φύσσας

Ειδικός Χειρουργός παθήσεων μαστού.

«Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού».

  • Σπύρος Βλάχος

Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος.

 «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».        

  • Σπύρος Γκούβαλης

Χειρουργός-Ουρολόγος

     «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη».                                                                                                                                                                                               

 

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη (www.akoslife.com), με αφορμή την εκδήλωση επισημαίνει: «Η πρωτογενής πρόληψη μειώνει δραστικά τις πιθανότητες να νοσήσει το σώμα μας. Δεν υπάρχουν «καλά» ή «κακά» τρόφιμα, μόνο καλή ή κακή διατροφή. Οι καλές και κακές συνήθειες είναι στο χέρι μας. Εξίσου σημαντική με την πρωτογενή είναι και η δευτερογενής πρόληψη με ειδικές εξετάσεις, οι οποίες εντοπίζουν εγκαίρως το πρόβλημα, κυρίως στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Το προληπτικό check up πιστοποιεί την καλή μας υγεία. Ας μην επιτρέψουμε αδικαιολόγητους φόβους και προλήψεις να μας στερήσουν αυτό το δώρο ζωής».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Κηφισιά-Πολιτεία κ. Λίνα Βάντζιου Δουκίδη και θα την παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη - aktinotherapeia.gr

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Ακτινοθεραπεία - aktinotherapeia.gr