Λεμφώματα – Αιματολογικά Νοσήματα

Τα λεμφώματα στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και στα πρώιμα στάδια, είναι συστηματικά νοσήματα. Η ακτινοθεραπεία, παρόλο που αποτελεί τοπική θεραπεία, λόγω της εντυπωσιακής ακτινοευαισθησίας των λεμφωμάτων, παραμένει σημαντικός θεραπευτικός παράγων, τόσο στις ήπιες  όσο και στις επιθετικές μορφές λεμφωμάτων. Τα πρώιμα στάδια μη επιθετικών λεμφωμάτων σταδίου Ι μπορούν να θεραπευτούν μόνο με ακτινοθεραπεία. Τα πρώιμα στάδια λεμφωμάτων ενδιαμέσου βαθμού κακοήθειας ωφελούνται από τη συνδυασμένη χημειο- και ακτινοθεραπευτική αγωγή. Χαμηλές δόσεις ακτινοθεραπείας μπορούν επίσης να ελέγξουν εξωλεμφαδενικά λεμφώματα, όπως αυτά που αναπτύσσονται στο λεμφικό ιστό του βλεννογόνου του γαστρεντερικού σωλήνα. Σε προχωρημένα στάδια, επίσης, η ακτινοθεραπεία της  τοπικά εκτεταμένης νόσου προσφέρει θεραπευτικό πλεονέκτημα, όπως και στα εξωλεμφαδενικά λεμφώματα.

Στη νόσο Hodgkin στα πρώιμα στάδια της νόσου η περιορισμένης έκτασης ακτινοβολία και ο συνδυασμός της με μειωμένες δόσεις χημειοθεραπείας, φαίνεται ότι είναι θεραπευτικά επαρκής. Επίσης, σε περιπτώσεις που η νόσος εμφανίζεται με ογκώδη λεμφαδενοπάθεια, η προσθήκη της ακτινοθεραπείας επιφέρει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα στον έλεγχο της νόσου και της τοπικής υποτροπής.


Δείτε όλα τα ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ

Λεμφωμάτα μη-Hodgkin
Λεμφώματα - Αιματολογικά

Λεμφώματα μη-Hodgkin

Τα μη-Hodgkin λεμφώματα αποτελούν το 88,5% των λεμφωμάτων και παρατηρούνται κυρίως σε ηλικιωμένους, σε αντίθεση με τη νόσο Hodgkin, η οποία, εκτός από ηλικιωμένους άνω…
Εξωλεμφαδενικά λεμφώματα οριακής ζώνης
Λεμφώματα - Αιματολογικά
Εξωλεμφαδενικά λεμφώματα οριακής ζώνης
Ο ρόλος της ακτινοθεραπείας στα προχωρημένα στάδια του μετρίου ή υψηλού βαθμού κακοήθειας λεμφώματος
Λεμφώματα - Αιματολογικά
Ο ρόλος της ακτινοθεραπείας στα προχωρημένα στάδια του μετρίου ή υψηλού βαθμού κακοήθειας λεμφώματος

ΒΙΝΤΕΟ

Perfect service! Perfect treatment! The staff is excellent! No recommendations! No suggestions!

Thanks!!! to the Dr. Katsochi and her collaborators.

Thanks again!

Dr.B.D.20.11.15

Λέγομαι Β.Κ. ΄Εκανα ακτινοθεραπείες και ιατρός μου ήταν η κα Δέσποινα Κατσώχη. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη τόσο από την κα Κατσώχη όσο και από τους συνεργάτες της.

Ευχαριστώ πολύ για όλη την περιποίησή τους και την καλή συμπεριφορά τους.

Β.Κ.18.11.15