Τα μέλη της ομάδας μας είναι εκπαιδευμένα σε διακεκριμένα κέντρα της Ευρώπης  και ΗΠΑ για την εξασφάλιση των πιο σύγχρονων και εγκεκριμένων θεραπειών.

Η ομάδα μας εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση ευρέως φάσματος ογκολογικών παθήσεων.

Το πνεύμα της συνεργασίας είναι η εξασφάλιση ανελλιπούς και αδιάκοπης μέριμνας των ασθενών και η συνεχής  ενημέρωση και παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων στον τομέα της ογκολογίας και της ακτινοθεραπείας.

Eπικέφαλής της ομάδος είναι η Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη

aktinotherapeia.gr.88-99-137-154.my-website-preview.comaktinotherapeia_photo1 newΗ Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Έχει εκπαιδευτεί και στη συνέχεια έχει εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Γερμανίας όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και κατείχε διευθυντική θέση. Σήμερα είναι Συνεργάτη του  Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΔΘΚΑ ¨Υγεία¨ και επικεφαλή της «Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας».

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή και ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική και στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία του Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας.

Από πολύ νωρίς την κέρδισε η ακτινοθεραπευτική ογκολογία όπου και έκανε ακαδημαϊκή καριέρα (1990 επίκουρη καθηγήτρια).

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της σε διάφορους ειδικότερους τομείς της ακτινοθεραπείας και στους συνδυασμούς της με τη χημειοθεραπεία και νεώτερες θεραπείες, στις Ιατρικές Σχολές  Βερολίνου και Μονάχου. Ειδικεύτηκε σε θέματα ακτινοπροστασίας και ασχολήθηκε με την ανάπτυξη ακτινοθεραπευτικών τεχνικών και μεθόδων, αποκτώντας διεθνώς κατοχυρωμένο, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Συνεργάστηκε με πολλά κέντρα σε Ευρώπη και Αμερική για την ανάπτυξη και εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων όπως η βραχυθεραπεία ιδιαίτερα του προστάτη αδένα, στερεοταξία εγκεφάλου και εξωκρανιακή στερεοταξία (σώματος), συνεργασίες που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα σε επαγγελματικό επίπεδο διατέλεσε για πέντε χρόνια, υποδιευθύντρια του τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου RWTH Aachen.

Έχει συγγράψει πολλά πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και κεφάλαια σε Ελληνικά και Διεθνή εγχειρίδια.

Είναι μέλος πολλών Ιατρικών Εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων.

Είναι επικεφαλής της ¨Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας¨ και θεραπεύει με τις νεώτερες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές ασθενείς με καρκίνο. Επίσης η Δρ. Δ. Κατσωχη είναι υπεύθυνη ακτινοθεραπευτής ογκολόγος του κέντρου Βραχυθεραπειας προστάτη στο ΔΘΚΑ Υγεια και επικεφαλής του ογκολογικού συμβουλίου του κέντρου ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας του ΔΘΚ Τιράνων Υγεία.

Είναι Πρόεδρος της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» με το διακριτικό τίτλο «ΑΚΟΣ»  που στόχο έχει την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία  του καρκίνου.

Είναι διαπιστευμένη καθοδηγητής γυναικείας επιχειρηματικότητας του ευρωπαϊκού δικτύου μεντόρων. Είναι διαπιστευμένη καθοδηγητής γυναικείας επιχειρηματικότητας του ευρωπαϊκού δικτύου μεντόρων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΟΓΜΕ Τομέα της  Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών ΕΕΔΕ – Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, Αθηνών