Καρκίνος Γαστρεντερικού


Ο καρκίνος του οισοφάγου όταν διαγνωσθεί πρώιμα μπορεί να έχει υψηλά ποσοστά πενταετούς επιβίωσης και η θεραπεία εκλογής σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η χειρουργική επέμβαση. Σε μη χειρουργήσιμο καρκίνο του οισοφάγου η ταυτόχρονη ακτινοχημειοθεραπευτική αγωγή δίνει τη δυνατότητα τοπικού ελέγχου της νόσου – ή ακόμη καλύτερα – μετατροπή του σε ένα χειρουργήσιμο όγκο.

Στον καρκίνο του στομάχου η ακτινοθεραπεία είναι επικουρική μετά από χειρουργική επέμβαση και χορηγείται είτε σαν μονοθεραπεία είτε  – το πιο σύνηθες – σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπευτική αγωγή.

Στον καρκίνο του παγκρέατος, όταν μετεγχειρητικά το ιστοπαθολογικό παρασκεύασμα υποδηλώνει θετικά χειρουργικά όρια, προκύπτει έντονα η αναγκαιότητα της επικουρικής αγωγής. Έτσι έχουν δημιουργηθεί ακτινοθεραπευτικά σχήματα, τα οποία συνδυάζονται με χημειοθεραπεία.


Δείτε όλα τα ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ

Gastric MALT Lymphoma
Νεοπλασίες του Γαστρεντερικού Συστήματος

Malt Λέμφωμα Στομάχου

Αν και το πρωτοπαθές λέμφωμα στομάχου είναι σχετικά σπάνιο (συνήθως αφορά στα κύτταρα του λεμφικού συστήματος), ωστόσο όταν εντοπίζεται στο στομάχι, εξορμά από τον βλεννογόνιο…
pancreas-generic
Νεοπλασίες του Γαστρεντερικού Συστήματος
Καρκίνος παγκρέατος
stomach-acid
Νεοπλασίες του Γαστρεντερικού Συστήματος
Καρκίνος του στομάχου

ΒΙΝΤΕΟ

Perfect service! Perfect treatment! The staff is excellent! No recommendations! No suggestions!

Thanks!!! to the Dr. Katsochi and her collaborators.

Thanks again!

Dr.B.D.20.11.15

Λέγομαι Β.Κ. ΄Εκανα ακτινοθεραπείες και ιατρός μου ήταν η κα Δέσποινα Κατσώχη. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη τόσο από την κα Κατσώχη όσο και από τους συνεργάτες της.

Ευχαριστώ πολύ για όλη την περιποίησή τους και την καλή συμπεριφορά τους.

Β.Κ.18.11.15