Διήμερο επιστημονικό συνέδριο της ΑΚΟΣ
«Στόχος η ποιότητα: στη διάγνωση, στη θεραπεία, στη ζωή»
22 & 23 Φεβρουαρίου 2019, Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα

Η ποιότητα στη διάγνωση, στη θεραπεία, στην ίδια τη ζωή του ογκολογικού ασθενή θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώνει η ΑΚΟΣ, με τίτλο «Στόχος η ποιότητα: στη διάγνωση, στη θεραπεία, στη ζωή» που θα λάβει χώρα στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα “PRIVE” της Αίγλης του Ζαππείου, στο κέντρο της Αθήνας.
Σ’ όλες τις ειδικότητες που εμπλέκονται με τον ογκολογικό ασθενή η ποιότητα είναι μετρήσιμο μέγεθος και καθορίζεται από τις χαμηλές παρενέργειες των εφαρμοζόμενων θεραπειών και την υποστηρικτική φροντίδα που επιτυγχάνεται με τη διαμεσολάβηση και άλλων ειδικοτήτων (λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι κ.α) Το διήμερο συνέδριο θ’ αναδείξει τις επιμέρους πτυχές της ποιότητας, προς όφελος του ασθενή.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη με αφορμή το διήμερο επιστημονικό συνέδριο επισημαίνει: «Αναμφίβολα η ποιότητα είναι αίτημα της εποχής μας γι’ αυτό και είναι διαρκής η προσπάθειά μας, όχι μόνο να αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής αλλά και να προσδώσουμε ποιότητα στη ζωή του ασθενή.
Η εξατομικευμένη θεραπεία με την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενή, επιχειρεί να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής, με τις διαγνωστικές εξετάσεις να κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Η είσοδος της ανοσοθεραπείας αύξησε το ενδιαφέρον για την ακτινοθεραπεία, λόγω της ανοσοδιεγερτικής δράσης της. Η απεικονιστικά καθοδηγούμενη ακτινοθεραπευτική αγωγή αναδεικνύεται ως κατ’ εξοχήν εξατομικευμένη θεραπεία με στόχο τη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων και της ποιότητας ζωής του ασθενούς.»
Την πρώτη ημέρα των εργασιών, το συνέδριο θα εστιάσει στο μη μικροκυταρρικό καρκίνο του πνεύμονα, στο μελάνωμα, στη φροντίδα και αποκατάσταση των ογκολογικών ασθενών, στον καρκίνο πακρέατος και ήπατος και στον καρκίνο του μαστού εξετάζοντας μεταξύ άλλων στο μοριακό έλεγχο του καρκίνου, στις δυνατότητες της ρομποτικής θωρακοχειρουργικής, στην αλληλεπίδραση ακτινοθεραπείας και ανοσοθεραπείας, στις στοχευμένες θεραπείες στη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών, στα σύγχρονα ακτινοθεραπευτικά σχήματα για τους γηριατρικούς ασθενείς, στο ρόλο της ανοσοθεραπείας στην αντιμετώπιση του μελανώματος, κ.α
Τη δεύτερη μέρα οι σύνεδροι θα συζητήσουν για τους καρκίνους κεφαλής και τραχήλου, τον γυναικολογικό καρκίνο, την ποιότητα ζωής του καρκινοπαθούς, τους ουρολογικούς καρκίνους, την ποιότητα στην ακτινοθεραπεία αναφορικά με την εκτέλεση της στοχευμένης ακτινοθεραπευτικής αγωγής, τον καρκίνο του ορθού, αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη και φροντίδα των ογκολογικών ασθενών.
Στη διήμερη επιστημονική συνάντηση συμμετέχουν παθολογοανατόμοι, χειρουργοί, κυτταρολόγοι, παθολόγοι ογκολόγοι, ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι, ειδικοί παθολόγοι, ουρολόγοι, θωρακοχειρουργοί, καρδιολόγοι, λοιμωξιολόγοι, δερματολόγοι, γαστρεντερολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, πνευμονολόγοι, ακτινοδιαγνωστές, ακτινοφυσικοί, τεχνολόγοι ακτινοθεραπείας, ψυχολόγοι.

✔ Η ΑΚΟΣ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία στον πυρήνα της αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας και πλαισιώνεται από εθελοντές, αποθεραπευμένους και απλούς πολίτες. Αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο και την ανάγκη υιοθέτησης ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής και αφετέρου στηρίζει με σειρά δράσεων ογκολογικούς ασθενείς και αποθεραπευμένους της νόσου. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται τα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνει αλλά και οι επιστημονικές έρευνες που διενεργεί, οι οποίες σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας.

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο της ΑΚΟΣ

Η ΑΚΟΣ στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού... «Η πρόληψη είναι γένους θηλυκού» Η ΑΚΟΣ και η ερευνήτρια και δημιουργός του Replayce Έρρικα Πρεζεράκου ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη τη...
16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής... Έρευνα της ΑΚΟΣ για τις διατροφικές μας συνήθειες Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή όπλο καλής υγείας Η ΑΚΟΣ στο πλαίσιο του επιστημονικού της έ...
«Οι καπνιστές δεν έχουν ενσυναίσθηση του εθισμού τ... Νεότερα στοιχεία της έρευνας της ΑΚΟΣ για το κάπνισμα Tα αποτελέσματα επεξεργασίας της έρευνάς της για το κάπνισμα, που εστίασε στο βαθμό εθισμού ...
Έρευνα ΑΚΟΣ για τη Διατροφή Η ΑΚΟΣ στο πλαίσιο του επιστημονικού της έργου και μετά την έρευνα της για το κάπνισμα, διενήργησε νέα έρευνα για την χαρτογράφηση των διατροφικών μας...

Άκος | Δείτε τα βίντεο μας

Ακτινοθεραπευτική Ογκολογική Συνεργασία


Διαβάστε τα νέα μας στο Facebook